Celoletne delavnice

Prijave na delavnice zbiramo od 20. junija do 20. septembra 2018 na blagajni LGL. Delavnico bomo izvedli, če bo prijavljenih najmanj 10 otrok. 

Lutkarna

Za otroke od 4. do 6. leta
Mentorica: Iuna Ornik
Ob sredah od 17.00 do 18.00
Cena: 192 evrov letno v dveh obrokih / od oktobra do maja

Skozi igro in domišljijo bodo otroci vstopili v svet lutk, gledališča in umetnosti. Iz različnih materialov bodo izdelali enostavno lutko, spoznali njene animacijske možnosti, si napravili preprost lutkovni oder in zaigrali v pravi lutkovni predstavici. Obiskovali bodo tudi lutkovne predstave iz rednega programa LGL.

Šola animiranega filma

Za otroke od 6. do 12. leta

Mentor: Timon Leder
Ob torkih od 17.00 do 18.30
Cena: 24 evrov na mesec / od oktobra do maja

V okviru delavnice se bodo otroci seznanili s procesom priprave, ustvarjanja, realizacije in postprodukcije animiranega stop motion filma (sličica za sličico). Zasnovali bodo zgodbo in likovno podobo ter posneli pravi animirani film. Delavnico bo vodil Timon Leder, diplomant Akademije za likovno umetnost in oblikovanje, ki aktivno deluje na področjih animacije, vizualnih komunikacij in dela z otroki. V sodelovanju z zavodom DAGIBA.

Plesalnica

Za otroke od 3. do 5. leta in od 6. do 8. leta
Mentorica: Barbara Kanc
Ob ponedeljkih od 16.45 do 17.30 (1. skupina), od 17.45 do 18.30 (2. skupina)
Cena: 192 evrov letno v dveh obrokih / od oktobra do maja

Otroci bodo skozi igro in domišljijo v ustvarjalnem vzdušju razvijali ljubezen do plesa, smisel za plesno umetnost in svoje psihofizične sposobnosti. Ustvarjali bodo v igrivem raziskovanju možnosti gibalnega izražanja, sezono pa bodo sklenili s plesnim nastopom. V sodelovanju z zavodom Emanat.

Gledališka šola

Za otroke od 6. do 10. leta
Mentorici: Ana Duša, Alenka Marinič
Ob ponedeljkih od 17.00 do 18.00
Cena: 192 evrov letno v dveh obrokoh / od oktobra do maja

V kreativni gledališki delavnici bodo otroci skozi različne faze spoznavali raznovrstne procese pri nastajanju predstave in različne gledališke poklice. Obiskovali bodo predstave iz rednega programa LGL, urili svoje telo in glas, se učili igralskih veščin, improvizirali ter na koncu ustvarili čisto pravo predstavo.

Glasba in igra

Za otroke od 0.5 do 1. leta in od 1. do 2. leta ter starše
Mentorica: Zvezdana Novakovič
Ob četrtkih od 10.00 do 10.45 in od 11.15 do 12.00
Cena: 24 evrov na mesec

Glasbena delavnica za dojenčke, malčke in starše. Otroke bomo učili, da niso samo poslušalci, temveč tudi ustvarjalci in izvajalci glasbe ter jih vzpodbujali k aktivni udeležbi. Poslušali bodo glasbo, imitirali in se naučili več skladb. Igrali bodo različne instrumente, peli pesmi in ob pripovedovanju z lutkami potovali skozi glasbene zgodbe.

Pevski zbor

Za otroke od 6. do 9. leta
Mentorica: Zvezdana Novakovič
Ob četrtkih od 17.00 do 17.45
Cena: 24 evrov na mesec / od oktobra do decembra

Otroški zbor Male divje grlice
Otroci bodo prepevali pesmi iz celega sveta od Laponske, Afrike, Brazilije do slovenskih ljudskih pesmi in otroških izštevank. Skozi mnoge glasbene igre se bodo gibali in učili igrati na različne instrumente.
3 reasons to book on our web site