Gledališka šola

Mali gledališki inkubator LGL

Za otroke od 6. do 10. leta
Mentorici: Alenka Marinič, Ana Duša
Ob ponedeljkih od 17.00 do 18.30

Cena: 23 evrov na mesec / od oktobra do junija

V kreativni gledališki delavnici bodo otroci pod vodstvom režiserke Ajde Valcl skozi različne faze spoznavali raznovrstne procese pri nastajanju predstave – od dramatizacije, snovanja scene in kostumov prek igre do režije. Skozi aktivno izkušnjo v gledališkem zaodrju bodo spoznavali različne gledališke poklice (oblikovalec svetlobe, oblikovalec zvoka, igralec, kostumograf, scenograf …) ter obiskovali predstave iz rednega programa LGL. Urili bodo telo in glas, se učili igralskih veščin, improvizirali ter na koncu ustvarili čisto pravo gledališko predstavo.

Inkubator LGL

Za mlade od 14. do 18. leta
Mentor: Primož Ekart
Ob četrtkih od 17.00 do 18.30

Cena: brezplačno / od oktobra do aprila

Vihar v glavi je drzna gledališka avantura, v kateri bodo mladi ustvarjalci skupaj z režiserjem in igralcem Primožem Ekartom in kreativnimi sodelavci spoznavali najnovejša odkritja o načinu delovanja najstniških možganov. Kar 86 000 miljard nevronov v tem obdobju sproža najrazličnejše dnevne spremembe, hkrati pa omogoča mladostniško eksplozijo kreativnosti, drznosti, vznemirjenja in poguma. Skupaj z dramaturginjo in pripovedovalko Ano Duša ter mojstrom gibalnega gledališča Sebastjanom Staričem bodo mladi urili svoje telo in glas, se učili različnih gledaliških tehnik in improvizacij ter skozi različne faze ustvarjanja spoznavali celovit gledališki proces, ki ga bodo zaključili s predstavo, ustvarjeno v profesionalnih pogojih dela. Vihar v glavi bo premierno uprizorjen aprila 2018 na Odru pod zvezdami Lutkovnega gledališča Ljubljana.

Zaradi velikega zanimanja bo za sodelovanje na delavnici in pri predstavi Vihar v glavi avdicija. Prijave na avdicijo pošljite do 20.9.2017 na e-naslov ana.dusa@lgl.si. Avdicija bo v ponedeljek, 25. septembra 2017, ob 17. uri, na Odru pod zvezdami LGL.


Želite prejemati spored in novice po elektronski pošti?
3 reasons to book on our web site