Poletni delovni čas blagajne in knjigarne: 10.00–19.00, ob sobotah 10.00–13.00

Celoletne delavnice

Delavnice potekajo vsak teden skozi vse leto. Prijave zbiramo od 15. junija do 17. septembra 2017 na blagajni LGL.

Lutkarna

Za otroke od 4. do 6. leta
Mentorica: Iuna Ornik
Ob sredah od 17.00 do 18.00
Cena: 23 evrov na mesec / od oktobra do junija

Skozi igro in domišljijo bodo otroci vstopili v svet lutk, gledališča in umetnosti. Iz različnih materialov bodo izdelali enostavno lutko, spoznali njene animacijske možnosti, si napravili preprost lutkovni oder in zaigrali v pravi lutkovni predstavici. Obiskovali bodo tudi lutkovne predstave iz rednega programa LGL.

Delavnica stop motion animacije

Za otroke od 8. do 14. leta

Mentor: Timon Leder
Ob torkih od 16.00 do 18.00
Cena: 40 evrov na mesec / od oktobra do maja

V okviru delavnice se bodo otroci seznanili s procesom priprave, ustvarjanja, realizacije in postprodukcije animiranega stop motion filma (sličica za sličico). Zasnovali bodo zgodbo in likovno podobo ter posneli pravi animirani film. Delavnico bo vodil Timon Leder, diplomant Akademije za likovno umetnost in oblikovanje, ki aktivno deluje na področjih animacije, vizualnih komunikacij in dela z otroki. V sodelovanju z ZVVIKS in DAGIBA

Plesalnica

Za otroke od 3. do 5. leta
Mentorica: Barbara Kanc
Ob ponedeljkih od 17.00 do 17.45 
Cena: 23 evrov na mesec / od oktobra do junija

Otroci bodo skozi igro in domišljijo v ustvarjalnem vzdušju razvijali ljubezen do plesa, smisel za plesno umetnost in svoje psihofizične sposobnosti. Ustvarjali bodo v igrivem raziskovanju možnosti gibalnega izražanja, sezono pa bodo sklenili s plesnim nastopom. V sodelovanju z zavodom Emanat

Mali gledališki inkubator LGL

Za otroke od 6. do 10. leta
Mentorica: Ajda Valcl
Ob ponedeljkih od 17.00 do 18.30

Cena: 23 evrov na mesec / od oktobra do junija

V kreativni gledališki delavnici bodo otroci pod vodstvom režiserke Ajde Valcl skozi različne faze spoznavali raznovrstne procese pri nastajanju predstave – od dramatizacije, snovanja scene in kostumov prek igre do režije. Skozi aktivno izkušnjo v gledališkem zaodrju bodo spoznavali različne gledališke poklice (oblikovalec svetlobe, oblikovalec zvoka, igralec, kostumograf, scenograf …) ter obiskovali predstave iz rednega programa LGL. Urili bodo telo in glas, se učili igralskih veščin, improvizirali ter na koncu ustvarili čisto pravo gledališko predstavo.

Inkubator LGL

Za otroke od 14. do 18. leta
Mentor: Primož Ekart
Ob četrtkih od 17.00 do 18.30

Cena: 30 evrov na mesec / od oktobra do aprila

Vihar v glavi je drzna gledališka avantura, v kateri bodo mladi ustvarjalci skupaj z režiserjem in igralcem Primožem Ekartom in kreativnimi sodelavci spoznavali najnovejša odkritja o načinu delovanja najstniških možganov. Kar 86 000 miljard nevronov v tem obdobju sproža najrazličnejše dnevne spremembe, hkrati pa omogoča mladostniško eksplozijo kreativnosti, drznosti, vznemirjenja in poguma. Skupaj z dramaturginjo in pripovedovalko Ano Duša ter mojstrom gibalnega gledališča Sebastjanom Staričem bodo mladi urili svoje telo in glas, se učili različnih gledaliških tehnik in improvizacij ter skozi različne faze ustvarjanja spoznavali celovit gledališki proces, ki ga bodo zaključili s predstavo, ustvarjeno v profesionalnih pogojih dela. Vihar v glavi bo premierno uprizorjen aprila 2018 na Odru pod zvezdami Lutkovnega gledališča Ljubljana.

Želite prejemati spored in novice po elektronski pošti?
3 reasons to book on our web site