Drzni

Za otroke od 8. leta dalje
3 predstave, 3 filmi, 1 ogled gledališča, 1 pogovor
Cena abonmaja: 23 €
Tajno društvo PGC
Anton Ingolič, Nebojša Pop Tasić
TAJNO DRUŠTVO PGC


REŽISER: Mare Bulc

DRAMSKA PREDSTAVA, 8+, Šentjakobski oder LGL

Tajno društvo PGC je legendarno zimzeleno besedilo, otroška klasika, ki je nastalo leta 1958 izpod peresa slovenskega pisatelja Antona Ingoliča. Bil je eden prvih avtorjev, ki je po vojni črpal iz resničnega življenja mladih in skozi njihove nevsakdanje dogodivščine obravnaval njihove probleme. S priljubljenim in znamenitim tajnim društvom Pingoclavulusom oziroma krajše PeGeCe-jem so odraščale različne generacije otrok, prvič pa bo Tajno društvo PGC v sodobni interpretaciji zaživelo tudi na našem odru.
Posvetitev pomladi
Igor Stravinski, Matjaž Farič
POSVETITEV POMLADI


REŽISER: Matjaž Farič

LUTKOVNI BALET, 12+, Veliki oder LGL

Žrtvovanje je mnogokrat povezano z manipulacijo. Prav tako je lutka mnogokrat prispodoba manipulacije. V omenjenem se zlivata dva fragmenta razmišljanja, ki vodita do uprizarjanja Posvetitve pomladi z lutkami. Gre za gibalni izziv, ki zajema razumevanje gibanja kot prispodobo za življenje. Pri tokratni Posvetitvi pomladi bo šlo za veliko več kot le za manipulacijo. Šlo bo za vprašanje, koliko življenja zmoremo vdahniti v nekaj, kar bomo kmalu žrtvovali.
Nekje drugje
Tin Grabnar
NEKJE DRUGJE

REŽISER: Tin Grabnar
V okviru projekta BiTeater

LUTKOVNA PREDSTAVA PROSTORSKIH PROJEKCIJ IN ANIMIRANIH VIDEO OBJEKTOV, 7+, Tunel LGL

Nekje drugje je predstava, ki odpira temo, o kateri težko spregovorimo. Govori o deklici, ki se znajde v osrčju vojne. Mesto preletavajo grozeča letala, ulice so izpraznjene, hrane na policah v trgovini ni več. Šola je zaprta. In vsake toliko se čisto blizu zaslišijo streli. Njeno okolje se je postopoma spremenilo. Postalo je nevzdržno. Deklica želi oditi v deželo, kjer bi ji lahko bilo lepše. Oditi želi nekam drugam, daleč stran od vojnih grozot. »Zjutraj sem se zbudila, si kot ponavadi umila zobe, pojedla zajtrk in odšla v šolo. Vse je bilo kot običajno. In še včeraj sem se na dvorišču igrala s prijateljicami. Zdaj je vse drugače. Na dvorišče ne smem več. Prenevarno je. In ko se zasliši grmenje, moram z mami steči v klet. Tudi svojih prijateljev ne vidim več. In šole je konec. Zaprli so jo.«
RAZGLEDALIŠČE

Pogovor z ustvarjalci predstave
Najin svet
NAJIN SVET
Južna Koreja, 2016

REŽISERKA: Yoon Ga-eun Yoon

CELOVEČERNI IGRANI FILM, v korejščini s slovenskimi podnapisi, Kinodvor
Pojdi z mano
POJDI Z MANO
Slovenija, 2016

REŽISER: Igor Šterk

CELOVEČERNI IGRANI FILM, v slovenščini, Kinodvor
Daleč na sever
DALEČ NA SEVER
Francija, Danska, 2015

REŽISERKA: Rémi Chayé

CELOVEČERNI ANIMIRANI FILM, v francoskem jeziku s slovenskimi podnapisi, Kinodvor, 81 minut

Abonmaje vpisujemo od 17. junija do 17. septembra 2016.
Želite prejemati spored in novice po elektronski pošti?
3 reasons to book on our web site