Klasični

Za otroke od 4. leta dalje
5 predstav, 1 film
Cena abonmaja: 23 €
Bi se gnetli na tej metli?
Julia Donaldson, Axel Scheffler
BI SE GNETLI NA TEJ METLI?

REŽISER: Jaka Ivanc

LUTKOVNA PREDSTAVA, 3+, Veliki oder LGL

Bi se gnetli na tej metli? je še ena od uspešnic škotske pisateljice Julie Donaldson, stare znanke odra Lutkovnega gledališča, in njenega zvestega sodelavca, nemškega ilustratorja Axla Schefflerja, avtorjev znamenitega Zverjasca in nič manj slavnega Zverjaščka. Tudi v tokratni pustolovščini ne bo šlo drugače kot za srečanje s svetom živali, le s to razliko, da bosta mesto skorajda groznega Zverjasca zasedla prav nič zlobna Čarovnica, zato pa toliko bolj nevaren in zlakotnjen Zmaj.
Peter Pan
J. M. Barrie
PETER PAN

REŽISERKA: Yulia Roschina

DRAMSKA PUSTOLOVŠČINA, 4+, Šentjakobski oder LGL

Pravljica bo uprizorjena kot igrana pripoved s plesom in petjem po inspiraciji NO gledališča; igralci si bodo podajali vlogo pripovedovalca in ustvarjali dinamiko dogajanja na odru, kot živ organizem, ki nenehno spreminja svoj karakter. Interaktivna, a obenem minimalistična postavitev bo pravljični svet razprla s pomočjo posameznih rekvizitov in natančno zasnovane svetlobe kot bistvenima elementoma za čutno doživljanje zgodbe.
Jutri je bila zabava
Anja Štefan
JUTRI JE BILA ZABAVA

REŽISERKA: Martina Maurič Lazar

LUTKOVNA PREDSTAVA, 3+

Zima, sicer krasen letni čas za kepanje, sankanje in snežake, traja že predolgo. Veverici kopni zaloga žira, ki ga je nabrala jeseni, in nič več ne more pregnati mraza. Le snega je vsak dan več. Čas je, da pride pomlad. 
Račka, Smrt in tulipan
Wolf Erlbruch
RAČKA, SMRT IN TULIPAN

REŽISER: Fabrizio Montecchi

SENČNA PREDSTAVA, 5+

Zgodba Račka, Smrt in tulipan tematizira smrt. Skozi nenavadno prijateljstvo med Račko in Smrtjo, ki kljub začetni nezaupljivosti na koncu postane trdno in iskreno, otroci spoznavajo, da je tudi smrt del življenja.
Močeradek gre čez cesto
Matija Solce
MOČERADEK GRE ČEZ CESTO

REŽISER: Matija Solce

UGLEDALIŠČENA POEZIJA SREČKA KOSOVELA, 3+

Ugledališčena poezija Srečka Kosovela skuša gledalce povabiti k čudenju, jih raznežiti in razigrati ter zazibati s preprostimi ritmi, ki jih ponujajo verzi. Pesniški lutkovni kolaž vodi v svet senzoričnega, glasbenega in imaginativnega gledališča. Uporabite vse svoje čute in vstopite v gledališče, ki pomeni svet – in se mu čudite! Kajti toliko zanimivega je v njem ... V naši predstavi ni lutk. Je pa animacija! Animacija vsega: prostora, materiala, predmetov, svetlobe, zvokov, besed, ljudi. Animiramo pesnika samega, Srečka Kosovela, animiramo predstavo, animiramo gledalce. Zakaj? Ker želimo ne le uživati v podobah in dogodkih, ki jih posredujejo pesmi, ampak zajeti njihov duh.
Mumin na Azurni obali
MUMIN NA AZURNI OBALI (Muumit Rivieralla)
Finska/Francija, 2014

REŽISER: Xavier Picard

CELOVEČERNI ANIMIRANI FILM, sinhroniziran v slovenščino, Kinodvor, 80 minut, 4+

»Živi v miru, sadi krompir in sanjaj,« pravi Muminočka v novi risanki o prikupnih junakih s severa, ki ob preprostem življenju v naravi iz radovednosti kdaj pa kdaj pokukajo še drugam. Tokrat na Azurno obalo, ki stavi na drugačno bogastvo kot mumini. Film je narejen po istoimenskem stripu, ki je izšel pri založbi Sanje.

Abonmaje vpisujemo od 17. junija do 17. septembra 2016.
Želite prejemati spored in novice po elektronski pošti?
3 reasons to book on our web site