Najstniški

Za mlade od 12. leta dalje
3 predstave, 3 filmi, 1 pogovor
Cena abonmaja: 23 €
Vihar
William Shakespeare
VIHAR


REŽISER: Jaka Ivanc

GLEDALIŠČE MED ČAROVNIJO IN PRAVLJICO, 14+, Gledališče Koper

Koprodukcija med LGL in Gledališčem Koper

Osamljen in neobljuden otok. Nanj sta se po brodolomu pred dvanajstimi leti rešila zakoniti milanski vojvoda Prospero in njegova zdaj odraščajoča hči Miranda, oba pregnana iz Milana, ko je Prosperov lakomni brat prevzel oblast in kneževino pokoril neapeljskemu kralju, ki prav zdaj s sinom, bratom in samooklicanim vojvodo ter spremstvom pluje mimo otoka. Prospero, ki ima magično moč, s pomočjo zračnega duha Ariela »uprizori« vihar, tako da se vsi njegovi nekdanji nasprotniki z ladje znajdejo na njegovem otoku. Tu so se brodolomci prisiljeni srečati s Prosperom, obračunati s povzpetniškimi nameni, izdajstvi in preteklostjo. Igra ima srečen konec – sin neapeljskega kralja se zaljubi v Mirando, Prospero blagoslovi njuno ljubezen in nekdanjim nasprotnikom oprosti zle namene. Vsi skupaj pa nato z ladjo odplujejo nazaj proti Italiji.
Male kraljice
Eva Mahkovic, Jaša Koceli
MALE KRALJICE


REŽISER: Jaša Koceli

DRAMSKA PREDSTAVA, 14+, Oder pod zvezdami LGL

Cecilija je promiskuitetna, svobodnih nadzorov in noseča. Eli je grda, ima slabo kožo, slabe lase, slabo telo, še kar slabe obleke in slabe ocene. Regina je kraljica: najlepša, najuspešnejša, najpametnejša med tremi, ima dolge lase, mami ji je v outletu Barberino kupila Prada hlače, ko konča mednarodno maturo, bo šla študirat International Business Studies v Maastricht. Cecilija ima sestro Taro, Regina ima sestro Almo, obe sta stari okrog trideset; predstavljata jima odraslost, morebitno prihodnost, skratka realnost.Tara ima otroke. Alma rada misli, da ima kariero. Včasih sta pripadali zdaj razpadlemu dekliškem gangu One More Time.
Posvetitev pomladi
Igor Stravinski, Matjaž Farič
POSVETITEV POMLADI


REŽISER: Matjaž Farič

LUTKOVNI BALET, 12+, Veliki oder LGL

Žrtvovanje je mnogokrat povezano z manipulacijo. Prav tako je lutka mnogokrat prispodoba manipulacije. V omenjenem se zlivata dva fragmenta razmišljanja, ki vodita do uprizarjanja Posvetitve pomladi z lutkami. Gre za gibalni izziv, ki zajema razumevanje gibanja kot prispodobo za življenje. Pri tokratni Posvetitvi pomladi bo šlo za veliko več kot le za manipulacijo. Šlo bo za vprašanje, koliko življenja zmoremo vdahniti v nekaj, kar bomo kmalu žrtvovali.
RAZGLEDALIŠČE

Pogovor z ustvarjalci predstave
Gospodična Nemitežit
GOSPODIČNA NEMITEŽIT
Francija, 2016

REŽISERKA: Emilie Deleuze

CELOVEČERNI IGRANI FILM, v francoščini s slovenskimi podnapisi, Kinodvor
Kinodvor
FILM NA KINOTRIPU

Celovečerni film
Pojdi z mano
POJDI Z MANO
Slovenija, 2016

REŽISER: Igor Šterk

CELOVEČERNI IGRANI FILM, v slovenščini, Kinodvor

Abonmaje vpisujemo od 17. junija do 17. septembra 2016.
Želite prejemati spored in novice po elektronski pošti?
3 reasons to book on our web site