Prvi

Za otroke od 3. leta dalje
5 predstav, 1 film
Cena abonmaja: 23 €
Karelčkove zgodbe
Rotraut Susanne Berner
KARELČKOVE ZGODBE
REŽISER: Silvan Omerzu

LUTKOVNA PREDSTAVA, 2+, Mali oder LGL

Zbirko kratkih zgodb o zajčku Karelčku je napisala Rotraut Susanne Berner, priznana nemška ilustratorka in letošnja Andersenova nagrajenka. Navihan Karelček je tak kot skoraj vsi otroci. Veliko sprašuje, je prijazen, a tudi trmast in nenehno si izmišlja nenavadne reči. Včasih je tudi žalosten, a kaj hitro spet vesel, tu in tam pa zna biti še kako trmast. Star je štiri leta, pa bi že hodil v šolo. A zgodi se, da noče obuti čevljev ali pa pljune žvečilni na pločnik. To so zgodbe o družini, polne humorja in topline. Na videz preproste, vendar spojene z dragocenimi trenutki, ki jih bodo otroci zlahka prepoznali in vzeli za svoje. Karelček je takšen, kot smo bili nekoč vsi mi.
Bi se gnetli na tej metli?
Julia Donaldson, Axel Scheffler
BI SE GNETLI NA TEJ METLI?

REŽISER: Jaka Ivanc

LUTKOVNA PREDSTAVA, 3+, Veliki oder LGL

Bi se gnetli na tej metli? je še ena od uspešnic škotske pisateljice Julie Donaldson, stare znanke odra Lutkovnega gledališča, in njenega zvestega sodelavca, nemškega ilustratorja Axla Schefflerja, avtorjev znamenitega Zverjasca in nič manj slavnega Zverjaščka. Tudi v tokratni pustolovščini ne bo šlo drugače kot za srečanje s svetom živali, le s to razliko, da bosta mesto skorajda groznega Zverjasca zasedla prav nič zlobna Čarovnica, zato pa toliko bolj nevaren in zlakotnjen Zmaj.
Akvarij
Miha Golob
AKVARIJ


REŽISER: Miha Golob

VODNA PUSTOLOVŠČINA, 3+, Kulturnica LGL

Osrednji element predstave bo kopalna kad. Prozorna. Spominjala bo na akvarij. Akvarij kot otroško igrišče za malo večje otroke. Akvarij kot prostor gledališke predstave. Akvarij kot televizija. Kopalna kad kot eno prvih otrokovih otroških igrišč. Otroško igrišče kot prostor igre, učenja, ustvarjanja. In prostor prvih otrokovih gledaliških doživetij. Kopalna kad je kot peskovnik, v katerem je namesto peska voda. Prazna kopalna kad je kot prazen list papirja, ki čaka, da vanjo natočimo vodo in stopimo vanjo. Kopalna kad je lahko kot Pandorina skrinjica, v kateri ni jeze in sovraštva, ampak voda. Voda kot vir življenja, vir znanja o življenju, kot čarovnija življenja, kot filozofija življenja. Kot vodni krog. Kot pot od zime do poletja. Kot univerzalna zgodba o odnosu, ravnotežju, sodelovanju.
Animirani filmi Slon
ANIMIRANI FILMI SLON

Različni režiserji

LUTKOVNI IN RISANI ANIMIRANI FILMI, brez dialogov, Kinodvor, Mednarodni festival Animateka, 45 minut
Turlututu
Hervé Tullet, Matija Solce
TURLUTUTU

REŽISER: Matija Solce
LGL in Centre de Créations pour l’Enfance Tinqueux (FR)

MINIATURKA IZ KOVČKA, 2+

Lutkovna miniaturka iz kovčka za najmlajše (2+) temelji na dogodivščinah Turlututuja, lika, ki ga že več let razvija priznani francoski ilustrator in avtor Hervé Tullet. Turlututu je živahen, dinamičen, navihan in prisrčen lik, ki iz slikanice prestopi na oder in se takoj izgubi. Na poti iskanja se gledalci znajdejo v domišljijskem svetu, kjer se začnejo dogajati čudežne gledališke stvari. Otroci postanejo aktivni akterji predstave, v kateri z režijskimi, interpretacijskimi in tehničnimi domislicami zaživi lutkovnost v vsej svoji razsežnosti.
Močeradek gre čez cesto
Matija Solce
MOČERADEK GRE ČEZ CESTO

REŽISER: Matija Solce

UGLEDALIŠČENA POEZIJA SREČKA KOSOVELA, 3+

Ugledališčena poezija Srečka Kosovela skuša gledalce povabiti k čudenju, jih raznežiti in razigrati ter zazibati s preprostimi ritmi, ki jih ponujajo verzi. Pesniški lutkovni kolaž vodi v svet senzoričnega, glasbenega in imaginativnega gledališča. Uporabite vse svoje čute in vstopite v gledališče, ki pomeni svet – in se mu čudite! Kajti toliko zanimivega je v njem ... V naši predstavi ni lutk. Je pa animacija! Animacija vsega: prostora, materiala, predmetov, svetlobe, zvokov, besed, ljudi. Animiramo pesnika samega, Srečka Kosovela, animiramo predstavo, animiramo gledalce. Zakaj? Ker želimo ne le uživati v podobah in dogodkih, ki jih posredujejo pesmi, ampak zajeti njihov duh.

Abonmaje vpisujemo od 17. junija do 17. septembra 2016.
Želite prejemati spored in novice po elektronski pošti?
3 reasons to book on our web site