Radovedni

Za otroke od 5. leta dalje
5 predstav, 1 film
Cena abonmaja: 23 €
Bi se gnetli na tej metli?
Julia Donaldson, Axel Scheffler
BI SE GNETLI NA TEJ METLI?

REŽISER: Jaka Ivanc

LUTKOVNA PREDSTAVA, 3+, Veliki oder LGL

Bi se gnetli na tej metli? je še ena od uspešnic škotske pisateljice Julie Donaldson, stare znanke odra Lutkovnega gledališča, in njenega zvestega sodelavca, nemškega ilustratorja Axla Schefflerja, avtorjev znamenitega Zverjasca in nič manj slavnega Zverjaščka. Tudi v tokratni pustolovščini ne bo šlo drugače kot za srečanje s svetom živali, le s to razliko, da bosta mesto skorajda groznega Zverjasca zasedla prav nič zlobna Čarovnica, zato pa toliko bolj nevaren in zlakotnjen Zmaj.
Peter Pan
J. M. Barrie
PETER PAN

REŽISERKA: Yulia Roschina

DRAMSKA PUSTOLOVŠČINA, 4+, Šentjakobski oder LGL

Pravljica bo uprizorjena kot igrana pripoved s plesom in petjem po inspiraciji NO gledališča; igralci si bodo podajali vlogo pripovedovalca in ustvarjali dinamiko dogajanja na odru, kot živ organizem, ki nenehno spreminja svoj karakter. Interaktivna, a obenem minimalistična postavitev bo pravljični svet razprla s pomočjo posameznih rekvizitov in natančno zasnovane svetlobe kot bistvenima elementoma za čutno doživljanje zgodbe.
Akvarij
Miha Golob
AKVARIJ


REŽISER: Miha Golob

VODNA PUSTOLOVŠČINA, 3+, Kulturnica LGL

Osrednji element predstave bo kopalna kad. Prozorna. Spominjala bo na akvarij. Akvarij kot otroško igrišče za malo večje otroke. Akvarij kot prostor gledališke predstave. Akvarij kot televizija. Kopalna kad kot eno prvih otrokovih otroških igrišč. Otroško igrišče kot prostor igre, učenja, ustvarjanja. In prostor prvih otrokovih gledaliških doživetij. Kopalna kad je kot peskovnik, v katerem je namesto peska voda. Prazna kopalna kad je kot prazen list papirja, ki čaka, da vanjo natočimo vodo in stopimo vanjo. Kopalna kad je lahko kot Pandorina skrinjica, v kateri ni jeze in sovraštva, ampak voda. Voda kot vir življenja, vir znanja o življenju, kot čarovnija življenja, kot filozofija življenja. Kot vodni krog. Kot pot od zime do poletja. Kot univerzalna zgodba o odnosu, ravnotežju, sodelovanju.
Virginija Volk
Kyo Maclear
VIRGINIJA VOLK


REŽISER: Fabrizio Montecchi

SENČNA PREDSTAVA, 5+, Veliki oder LGL

Uprizoritev Virginia Wolf (Virginija Volk) bo nastala po motivih slikanice avtoric Kyo Maclean in Isabelle Arsenault.Vanesa ima sestro Virginijo, ki se počuti prav volčje oziroma se tako obnaša. Kar naprej tuli, renči in revska, slabe volje je, ne ljubi se ji družiti z nikomer, vse ji gre na živce in prav nič je ne more potolažiti. A Vanesa se odloči, da jo bo spravila v dobro razpoloženje. Poskuša marsikaj, a ne gre tako zlahka. Končno ji Virginija pove, da bi jo osrečilo, če bi lahko nekam poletela. Nekam, kjer so kolački, lepe cvetlice in drevesa in prav nobene potrtosti. Tja, v Rožni park! Vanesa se ne obotavlja, poišče škatlo z barvicami in stene kmalu postanejo pisane in slikovite. Virginijina soba se spremeni v Rožno dolino, v cvetoči vrt, poln barv in svežine. Naenkrat vse poleti, postane svetlo in veselo, vključno z Virginijo.
Mašinerija
MAŠINERIJA
Po računalniški igrici Machinarium

REŽISER: Zoran Petrovič

LUTKOVNA PREDSTAVA, 6+, Oder pod zvezdami LGL

Osnovni navdih za predstavo prihaja iz istoimenske češke računalniške igrice – Machinarium. Gre za eno najbolje prodajanih in zmagovalnih igric, ustvarjenih v Amanita Design studiu. Mali robot se zbudi na smetišču zunaj robotskega mesta. Ne spominja se, kaj se mu je zgodilo in kako se je znašel tukaj. Med vračanjem v mesto se mu spomin povrne: zgodil se je državni udar, po katerem je oblast v mestu prevzela tolpa zlobnih robotov. Med pučem je izgubil zavest, zato so ga odvrgli kot smet. Mali robot se odloči rešiti mesto, njegove prebivalce in predvsem svoje dekle. Če je majhen, preprost robot brez posebnih lastnosti, značilnih za današnje junake, sposoben rešiti svoje ljudstvo pred zlobno tolpo, potem je tak junak lahko vsakdo. Čeprav je majhen, fizično šibek in povprečnega videza; nič od tega ni zares pomembno, pogum je tisto, kar šteje.
Pošast Moli
POŠAST MOLI
Švica, Nemčija, Švedska, 2016

REŽISERJI: Matthias Bruhn, Michael Ekbladh, Ted Sieger

CELOVEČERNI ANIMIRANI FILM, sinhroniziran v slovenščino, Kinodvor

Abonmaje vpisujemo od 17. junija do 17. septembra 2016.
Želite prejemati spored in novice po elektronski pošti?
3 reasons to book on our web site