Program

BiFest - pregled produkcije BiTeatra v letu 2015

Sreda, 3. februar, 20.00

Lovci na srečo
LOVCI NA SREČO
Režiser: Zoran Petrovič
Igrajo: Maruša Majer, Zala Ana Štiglic, Rok Kravanja

Kaj je sreča? Kje jo najdem? S kom jo bom iskal? Česa me je strah? Česa se sramujem? Kaj mi gre na živce? Kaj me veseli? Kaj me zadovoljuje? Kaj me vzburja? Kdo so moji prijatelji? Imaš raje pivo ali špricer? Zakaj ješ meso? Zakaj ne prideluješ svoje zelenjave? Kako/Kakšnega me vidiš? Zakaj se ne sprejemam takšnega, kot sem? Kaj me moti? Kaj bi spremenil? Zakaj me ne pustite pri miru? Je smeh res pol zdravja? Kako dolgo moram vaditi nasmešek, da bo prepričljiv?
Sobota, 6. februar, 20.00
Lezbos
LEZBOS
Režiser: Jaša Koceli
Igrata: Barbara Ribnikar in Tajda Podobnik

Lezbos je zgodba o vedno iskanem in nikoli najdenem Drugem, ki obstaja v naših sanjah in željah. Iščemo ga v slehernem partnerju, s katerim skupaj presegamo strah pred tem, da ostanemo sami, vse dokler se zveza ne prekine ali preobrazi. Predstava je vizualna pesem o poti ljubezenskega odnosa skozi nekaj izmed najstarejših verzov zahodne civilizacije. Besedilo uprizoritve je sestavljeno iz ohranjenih fragmentov izgubljenega opusa slavne grške pesnice Sapfo.
Nedelja, 7. februar, 20.00
Snofor
SNOFOR
Režiserka: Ajda Valcl
Igra: Nik Škrlec

Predstava za vsebinsko podlago jemlje frustracije, ki jih udeleženi v tem avtorskem projektu osebno doživljajo kot potencialno patološke. V središču predstave je oseba, neki »Nekdo«, v katerem se izbrane frustracije združijo, povežejo in fluidno prehajajo iz ene v drugo.
Ponedeljek, 8. februar, 20.00
Potestad
Eduardo Pavlovsky
POTESTAD
Režiser: Milan Golob
Igra: Vid Klemenc

Moški, ki se v vsemirju človeškega obstoja znajde pred temeljnimi vprašanji svojega bivanja, čutenja in nepoznavanja samega sebe. Volja povedati zgodbo zaradi zgodbe same. Zaradi osvoboditve in razrešitve večplastne tvorbe, ki se naseli v prsnem košu iracionalne biti.
Program BiTeatra lahko spremljate na spletni strani www.lgl.si in facebooku fb.me/biteater

Blagajna je odprta od ponedeljka do petka med 9. in 19. uro, ob sobotah med 9. in 13. uro ter uro pred predstavo. Na voljo je brezplačna telefonska številka 080 2004
3 reasons to book on our web site