Mojster in Margareta

Sezono zaključujemo z intermedialnim omnibusom Mojster in Margareta, ki je posvečen 70. obletnici našega gledališča. Uprizoritev je razdeljena na interaktivno potovanje, vizualne instalacije in gledališče objekta Vražji triptih in na gledališki evangelij Margareta. V uvodnem delu poleg ustvarjalcev našega gledališča sodelujejo tudi Partizanski pevski zbor, Primorski pevski zbor Vinko Vodopivec in Jani Kovačič. 

Zločin in kazen

Najboljša predstava sezone 2016/17 po mnenju Društva slovenskih gledaliških kritikov in teatrologov z odlično igralsko zasedbo: Janez Škof, Tamara Avguštin, Nejc Cijan Garlatti in Samo Kutin. Režija Mirjana Medojević. 

Kamniti čevlji

Predstava je osnovana na plesu flamenka, katerega struktura med predstavo doživlja številne preobrazbe. Flamenko ritmi se spajajo z avtorsko elektronsko glasbo, fragmenti plesa tvorijo dialoge z besedo, s tem pa različne govorice ustvarjajo celoto ter medkulturno vez. Plešeta: Anja Mejač in Voranc Boh. Režija: Anja Mejač. 

L'esclusa / Izključena

Na malem odru gostimo italijansko gledališko skupino Filozofske fakultete Univerze v Ljubljlani Maschere nude. Predstava Izključena je v italijanskem jeziku in je nastala po istoimenskem romanu italijanskega književnika Luigija Pirandella. Režija: Silvia Viviani.   Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi