KUL abonma Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

10. dogodek KUL abonmaja


Spoštovani KUL abonenti,

oglašamo se vam po krajšem premoru zaradi epidemije. Ostali so nam še trije dogodki in tokrat vas vabimo v Mednarodni grafični likovni center na voden ogled razstave Črni trg Andreja Škufce.

Črni trg Andreja Škufce je kiparska instalacija, ki temelji na modularnem ponavljanju. Njeno telo predstavlja futuristično žival, sestavljeno iz naših sodobnih biotehničnih razbitin – naftovodov, oceanskih kablov iz optičnih vlaken, ugorjev, eksoskeletov in najzgodnejših oblik cevastih večceličnih mikroorganizmov. Skulpture predstavljajo gladko črno snov, ki se pretvarja v neskončne kombinacije. Razstava je kot znanstvenofantastični prostorski univerzum, ki ga mora opazovalec prečkati. 

V torek, 30. junija, ob 18. uri bo KUL abonente po razstavi vodila Tjaša Pogačar, ki v polju sodobne umetnosti zelo odmevno deluje kot urednica, piska in kuratorica.

Prosimo za predhodno najave na tel. 01 2413 812 (recepcija MGLC). Razstavo si sicer lahko ogledate do 16. avgusta, prosimo pa, da na blagajni predložite abonmajsko kartico.

  

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Partnerji pri KUL abonmaju: Narodna galerija, Kino Šiška, Lutkovno gledališče Ljubljana, Moderna galerija, Muzej in galerije mesta Ljubljana, Mestno gledališče ljubljansko, Mednarodni grafični likovni center, Slovensko mladinsko gledališče, Slovenska filharmonija, Kinodvor. Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi