Izpostavljamo v septembru

Vpis abonmajev

Samo še v tem tednu na naši blagajni lahko vpišete enega od petih abonmajev. Z abonmajskimi predstavami bomo pričeli oktobra. Prav tako zaključujemo vpis v naše celoletne delavnice, kjer je prostor še v Lutkarni (4-6 let), Delavnici stop-motion animacije (8-14 let) in Malem gledališkem inkubatorju (6-10 let).

Avdicija za mlade med 14. in 19. letom

Dekleta in fante med 14. in 19. letom vabimo na avdicijo za gledališko predstavo Vihar v glavi, ki jo pripravlja režiser Primož Ekart. Predstava bo nastajala med oktobrom 2017 in aprilom 2018. Vaje bodo enkrat tedensko. Avdicija bo v ponedeljek, 25. septembra 2017, ob 17. uri, na Odru pod zvezdami LGL. Pisne prijave sprejemamo do 20. septembra na e-naslov ana.dusa@lgl.si.

Premiera Misterij sove

Naša prva premiera Misterij sove se bo zgodila na svetovnem festivalu lutkovnih gledališč Charleville-Mézières v Franciji, ki je največje srečanje lutkarjev na svetu. Projekt Misterij sove na oder postavlja miniaturne like iz predstave Sovji grad, ki jo je leta 1936 ustvaril slovenski lutkar Milan Klemenčič. 

Premiera Škrt škrt kra čof!

V septembru bomo premierno uprizorili predstavo belgijske ilustratorke in pisateljice Kitty Crowther Škrt škrt kra čof!. Žabec Jerko se boji iti spat. Kaj je ta zvok – škrt škrt kra čof – ki se sliši pod njegovo posteljo? Jerkov oče ga poskuša prepričati, da ni ničesar, česar bi se moral bati. Vse dokler se sam ne uleže v posteljo in tudi njega zbudi skrivnostni zvok noči.

Premiera Kamniti čevlji/AGRFT

Konec tedna na našem Odru pod zvezdami gostimo plesno-igrano predstavo AGRFT Kamniti čevlji, ki je osnovana na plesu flamenka, katerega struktura med predstavo doživlja številne preobrazbe. Flamenko ritmi se spajajo z avtorsko elektronsko glasbo, fragmenti plesa tvorijo dialoge z besedo, s tem pa različne govorice ustvarjajo celoto ter medkulturno vez. 

Festival Zlata paličica

V prodaji so vstopnice za osrednji pregledni nacionalni festival uprizoritvenih umetnosti za otroke in mlade Zlata paličica, ki ga organiziramo Lutkovno gledališče Ljubljana, Slovenski gledališki inštitut in Cankarjev dom. Na festivalu, ki bo od 1. do 7. oktobra letos sodeluje 13 slovenskih gledališč oz. gledaliških skupin, ogledali pa si bomo 20 uprizoritev.   Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Naše ustvarjanje podpirata Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav

Blagajna je odprta od ponedeljka do petka med 9. in 19. uro, ob sobotah med 9. in 13. uro ter uro pred predstavo. Za informacije je na voljo brezplačna telefonska številka 080 2004. Rezervacij vstopnic ne sprejemamo, razen za dopoldanske predstave v okviru programa Lutke povezujejo. Vstopnice lahko kupite tudi preko sistema mojekarte.si, na bencinskih servisih Petrola, OMV, poslovalnicah Kompasa ... Vsak obiskovalec mora imeti svojo vstopnico, tudi otroci ne glede na starost. Če se predstave ne morete udeležiti, lahko vstopnico vrnete na blagajno do začetka predstave. Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi