Delavnica Amit Drori Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Vabilo

Lutkovno gledališče Ljubljana vabi študentke in študente, ki jih zanimata robotika in programiranje v povezavi z umetnostjo, na brezplačno delavnico z izraelskim umetnikom Amitom Drorijem. Drori je režiser, scenograf in oblikovalec impozantnih robotskih lutk s čustvenimi in poetičnimi funkcijami. V zadnjih desetih letih je razvil edinstveno vizualno gledališče, kjer znanja s področja filozofije lutkarstva in animacije združuje z robotiko, živimi igralci, video projekcijami in odprtokodno tehnologijo. 

V Lutkovnem gledališču Ljubljana bo 10. in 11. aprila 2018 premierno predstavljena njegova najnovejša stvaritev Opice. Predstavo, ki jo je Drori s skupino svojih sodelavcev snoval in ročno izdeloval v obdobju petih let, odlikuje do obsedenosti natančno izdelano orodje – več kot 300 strojev na odru skrbi za nadroben prikaz anatomskih lastnosti in izrazne mimike likov. V projektu so uporabljene t. i. odprtokodne tehnologije, EMG, tradicionalne in sodobne tehnike obdelave ter predelave lesa in kovine.

Delavnica bo v sredo, 11. aprila 2018, od 11. do 11.45 ure, na Odru pod zvezdami LGL in sicer v angleškem jeziku. Obvezne so predhodne prijave na organizacija@lgl.si. Informacije na št. 01 3000 976. 


S spoštovanjem


Ajda Rooss

Umetniški vodja
Lutkovno gledališče Ljubljana

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Če ne želite več prejemati naših vabil, sledite odjavi