Delavnica Nicolasa Gouseffa Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.


Pozdravljeni, 

Lutkovno gledališče Ljubljana prihajajoči teden, od 13. do 17. marca, gosti francoskega lutkovnega ustvarjalca in mimika Nicolasa Gouseffa.

Vabimo vas, da se udeležite njegove praktične delavnice tehnike corps-castelet, kjer lutka zaživi v odnosu do igralčevega telesa in giba. Mentor osnovne tehnike nadgrajuje z metodo Feldenkraisa, aikida in juda.

Prvi del delavnic je sicer vezan na študij nove lutkovne predstave Zajčkova hišica v režiji Martine Maurič Lazar, vendar se delavnice lahko udeležite tudi vsi tisti, ki v vseh razpisanih terminih lahko zagotovite svojo prisotnost. Tridnevna delavnica bo potekala od 13. do 15. marca med 10. in 13. ter med 19. in 22. uro v preddverju Velikega odra LGL.

Vsem ostalim zainteresiranim bo Nicolas Gouseff svojo tehniko predstavil tudi v intenzivni delavnici, ki bo v petek, 16. marca, med 14.00 in 18.00 uro v preddverju Velikega odra v LGL.

Prosim vas, da svojo udeležbo potrdite do ponedeljka, 12. marca 2018, na elektronski naslov: ajda.rooss@lgl.si.

Obisk delavnice je brezplačen.


Nicolas Gousseff je leta 1981 dokončal študij, nato pa se je nekaj let posvečal stiliziranim gledališkim oblikam, kot sta kabuki in bunraku. Pri Eugènu Greenu se je izpopolnjeval v dikciji in gestikulaciji v baročnem gledališču. Kmalu se je izkazalo, da kot najbolj pristno gledališko orodje razume predvsem lutko: sprejet je bil v prvo generacijo akademije École Supérieure Nationale des Arts de la Marionnette v Charleville-Mézièresu (ESNAM), kjer je leta 1990 tudi diplomiral.

Kasneje je deloval v gledališki skupini Compagnie Mandragore, pet let je bil tudi sopotnik skupine Compagnie Philippe Genty. Od 1995 je v gledališču Théâtre aux mains nues pri Alainu Recoingu poučeval tehniko corps-castelet. Kot sodelavec gledališča Classic théâtre je ustvaril tudi različne predstave s Françoisom Lazarojem, Danielom Lemahieujem in Francisom Marshallom. Prav tako je sodeloval z gledališčem Théâtre de la Licorne. Leta 2005 je ustanovil gledališko skupino Théâtre Qui in zrežiral predstavo Vous qui habitez le temps (Vi, ki prebivate v času) Valèra Novarine. Je mentor metode Feldenkrais, ukvarja pa se tudi z aikidom in judom. Poučuje po Franciji in v tujini.S spoštovanjem


Ajda Rooss

Umetiški vodja
Lutkovno gledališče Ljubljana

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Če ne želite več prejemati naših vabil, sledite odjavi