Izpostavljamo Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Erazem in potepuh

Konec tedna bomo na našem velikem odru gostili Slovensko ljudsko gledališče Celje s predstavo za otroke Erazem in potepuh. Predstava v soboto, 15. junija, ob 18. uri je v prodaji za izven, predstave v soboto ob 11. uri in v nedeljo, ob 11. in 18. uri so namenjene abonentom in bodo v prodaji za izven dva dni pred predstavo. Predstava je primerna za otroke od 5. leta dalje.

Erazem in potepuh je zgodba o devetletnem Erazmu, ki nima ne družine ne toplega doma, zato živi v sirotišnici, in o potepuhu Oskarju. Nad Erazmom bdi gospodična Kraguljevka, ki fanta nadzoruje pri delu in ga pogosto krega in zmerja. Erazem tako zelo hrepeni po ljubeči družini in toplem domu, da neke noči pobegne iz sirotišnice. Na svoji poti sreča potepuha Oskarja. Preživljata se s petjem in sekanjem drv. Skupaj preživita veliko nenavadnih, nevarnih pa tudi zanimivih dogodivščin. V mestu razkrinkata velika tatova Lifa in Liandra. Na koncu se vse dobro izteče in Erazem nepričakovano izve, da Oskar na svetu ni sam. Ima nekoga, ki ga čaka, medtem ko se on veselo potepa. Potepuh Oskar in njegova žena Martina z odprtim srcem sprejmeta Erazma v svoj dom in mu izpolnita največjo željo.

Igrajo: Blaž Dolenc, Branko Završan, Jagoda, Živa Selan/Minca Lorenci k. g., Manca Ogorevc, Igor Sancin, David Čeh, Rastko Krošl, Mario Šelih. Režija: Ajda Valcl. 

Naše ustvarjanje podpirajo: ustanoviteljica javnega zavoda Mestna občina Ljubljana, sofinancer Ministrstvo za kulturo, sponzorja Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav in pokrovitelj jubilejne sezone Petrol.  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi