Lutkovno gledališče Ljubljana na gostovanju v Franciji Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

LGL na gostovanju v Franciji

Lutkovno gledališče Ljubljana danes in jutri s predstavo Matije Solceta Močeradek gre čez cesto gostuje v francoskem mestu Tinqueux, kjer od 8. do 11. februarja poteka festival Culture en Fête 2018. Gostovanje je tudi del festivala poezije za mlade Marché de la poésie jeunesse, na katerem sodelujejo tudi slovenski pesniki in prevajalci. V soboto bo na festivalu predstavljena francoska izdaja knjige Srečka Kosovela Sončnica na rami Un tournesol sur l’épaule, ki je ravnokar izšla v prevodu Zdenke Štimac.

Večkrat nagrajena predstava Močeradek gre čez cesto je nastala na podlagi poezije Srečka Kosovela. Gledalce skuša povabiti k čudenju, jih raznežiti in razigrati ter zazibati s preprostimi ritmi, ki jih ponujajo verzi.

V Franciji bo Lutkovno gledališče Ljubljana tudi konec marca, ko bo s predstavama Račka, Smrt in tulipan ter Misterij sove gostovalo na bienalnem festivalu Les Giboulées, ki bo potekal od 16. do 24. marca v v Strasbourgu.Lep pozdrav,


Petra Škofic

Odnosi z javnostmi
Lutkovno gledališče Ljubljana
Tel. 01 548 4543, 041 691 102

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi