Lutkovno gledališče Ljubljana na gostovanju v Turčiji Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Lutkovno gledališče Ljubljana na gostovanju v Turčiji

V turškem Izmirju se danes pričenja eden največjih lutkovnih festivalov na svetu 12. mednarodni lutkovni dnevi. Na festivalu, ki bo trajal do 18. marca, sodeluje 50 gledališč iz 26 držav. Iz Slovenije na festivalu sodelujeta Lutkovno gledališče Ljubljana in Lutkovno gledališče Maribor.

Lutkovno gledališče Ljubljana na festivalu gostuje z večkrat nagrajenima predstavama Medved in mali režiserke Ivane Djilas ter Nekje drugje režiserja Tina Grabnarja.

Predstava Medved in mali je bila premirno uprizorjena leta 2016. Nastala je na podlagi slikanice nemške ilustratorke Katje Gehrmann, namizne lutke za predstavo pa je izdelala znana britanska oblikovalka Donna Wilson. Zgodba pred mlade gledalce postavlja nekaj bistvenih vprašanj o sobivanju in sprejemanju drugih. O sprejemanju drugih pa govori tudi predstava iz lanske sezone Nekje drugje. Gre za zgodbo o deklici, ki se znajde v osrčju vojne in je z mamo prisiljena zapustiti svoj dom in postati begunka. Predstava je še posebej zanimiva zaradi uporabe sodobne tehnologije, ki je na tak način prvič uporabljena pri nas.

Gostovanje sta omogočili Ministrstvo za kulturo in Ministrstvo za zunanje zadeve RS.Lep pozdrav,


Petra Škofic

Odnosi z javnostmi
Lutkovno gledališče Ljubljana
Tel. 01 548 4543, 041 691 102

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi