Obvestilo medijem: fotografije s predstave Lučka Regrat Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Pozdravljeni,

pred premiero predstave Lučka Regrat, ki bo v četrtek, 5. aprila 2018, vam pošiljam nekaj fotografije s predstave, ki smo jo podnaslovili Popotovanje od cveta do zvezd. Avtor fotografij je Jaka Varmuž.

Pesnik, dramatik, pisatelj in pisec besedil popevk Gregor Strniša je napisal tudi nekaj mladinskih del, pesmi in pravljic za otroke. S svojim poetičnim slogom je vstopal tudi v literaturo za najmlajše, v katero je vnašal svojo idejo »vesoljske zavesti« – zavedanja, da vsaka najmanjša stvar kaže temeljne značilnosti vesolja. V pravljici Lučka Regrat se to kaže tako v lirični pripovedi kot v pesmi. Pravljica je kot samostojna slikanica izšla leta 1987 pri založbi Mladinska knjiga, leta 2011 pa je bila ponatisnjena v Zlati ptici, antologiji zgodb in pesmi, ki jih je ilustrirala Ančka Gošnik Godec. Potovanje Lučke Regrat nam plast za plastjo razpira različne svetove in jih med seboj na nepričakovan način povezuje. Dotakne se ključnih življenjskih vprašanj vsakega posameznika. Hkrati spretno nagovarja otroški svet ter tiste kotičke odraslega, ki so še polni vitalnega duha in želje po spoznanju.


Gregor Strniša
LUČKA REGRAT
Popotovanje od cveta do zvezd
3+
Šentjakobski oder LGL

Režija Maruša Kink
Dramaturgija Kristina Mihelj
Besedila songov (razen Poletje in morje in Senena kopica avtor Gregor Strniša) Maruša Kink, Kristina Mihelj in Kristijan Krajnčan
Likovna podoba Tina Dobrajc
Glasba Kristijan Krajnčan
Lektoriranje Metka Damjan
Oblikovanje svetlobe Jaka Varmuž
                                   
Igrajo Maja Kunšič, Gašper Malnar, Katja Povše k. g., Gregor Prah k. g.
Lep pozdrav,


Petra Škofic

Odnosi z javnostmi
Lutkovno gledališče Ljubljana
Tel. 01 548 4543, 041 691 102

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Naše ustvarjanje podpirajo: ustanoviteljica javnega zavoda Mestna občina Ljubljana, sofinancer Ministrstvo za kulturo, sponzorja Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav. Med predstavo ni dovoljeno fotografirati in uporabljati mobilnih telefonov. Da bi vsi obiskovalci lahko nemoteno spremljali predstavo, vas prosimo, da ne zamujate in da s klepetom in prigrizki počakate do konca predstave. Če si predstave ne morete ogledati, nas o tem obvestite pred pričetkom predstave. Če ne želite več prejemati naših vabil, sledite odjavi