Obvestilo medijem: LGL na Irskem Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

LGL na Irskem

V Galwayu na Irskem se bo v četrtek, 1. februarja 2018 pričelo štiridnevno srečanje ob  zaključku evropskega produkcijskega projekta Wide Eyes, ki v okviru mreže gledališč Small size, umetniško raziskovanje posveča otrokom in razvija posebna strokovna znanja na področju uprizoritvenih umetnosti za zgodnja otroška leta.  

Wide Eyes ponazarja radovedne otroške oči, ki zvedavo pogledujejo v svet. To je tudi skupno izhodišče ustvarjalcem 17 partnerjev iz 15 evropskih držav, katerih nastanek predstav so v procesu ustvarjanja zaznamovala različna srečanja, izmenjave idej in delavnice. V Galwayu, ki bo leta 2020 Evropska prestolnica kulture, bo izvedenih vseh petnajst produkcij, med njimi tudi slovenska predstava Akvarij režiserja Mihe Goloba, ki je bila v okviru tega projekta premierno uprizorjena februarja lani v Lutkovnem gledališču Ljubljana. Udeleženci srečanja na Irskem pa bodo svoja znanja s področja umetniškega ustvarjanja za otroke nadgrajevali tudi na številnih delavnicah.

Vodna pustolovščina Akvarij, ki je primerna za otroke od 3. leta dalje,  v preprostem jeziku znanosti in predmetnega gledališča prikazuje zgodbo o Malem in Velikem, o potovanju, srečevanju in poslavljanju. Dogajanje poteka v steklenem tanku, podobnem akvariju, kjer predmeti oživijo med brbotajočimi mehurčki, pretakajo se skrivnostne tekočine in rojevajo zvoki življenja. 


Lep pozdrav,


Petra Škofic

Odnosi z javnostmi
Lutkovno gledališče Ljubljana
Tel. 01 548 4543, 041 691 102

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi