OBVESTILO MEDIJEM: Matevž Müller in Fabrizio Montecchi nagrajena na mednarodnem festivalu Zlata iskra

V preteklem tednu, med 15. in 20. majem, je v srbskem Kragujevcu potekal 25. Mednarodni lutkovni festival Zlata iskra, na katerem so v tekmovalnem programu uprizorili 12 predstav iz osmih držav. Na festivalu, ki ga vsakoletno pripravlja Gledališče za otroke Kragujevac, se je Lutkovno gledališče Ljubljana predstavilo z uprizoritvijo Moj dedek je bil češnjevo drevo avtorice Angele Nanetti, v režiji Fabrizija Montecchija.

Žirija v sestavi Dragane Miloševski Popove, ravnateljice Gledališča za otroke in mlade v Skopju, Oriola Fereja, direktorja mednarodnega lutkovnega festivala v Lleidi, in Iasmine Negru, organizatorke in igralke v Gledališču za otroke in mlade Merlin iz romunskega Temišvara, je uprizoritev Moj dedek je bil češnjevo drevo dvojno nagradila. Fabrizio Montecchi je prejel nagrado za režijo. Žirija je ob tem zapisala, da »strukturo predstave odlikuje homogeno povezovanje igre senc in igralcev, ki jo Montecchi, mojster senc, podaja na iskren in domiseln način.«

Nagrado za igralsko stvaritev v predstavi pa je prejel član igralskega ansambla LGL Matevž Müller. »V čustveno strnjenem izrazu, ki se zelo natančno spaja z jezikom predstave, nas igralec Matevž Müller previdno vodi v čustveno zgodbo družine dečka Tonija,« je svoj izbor obrazložila žirija.

Dvojno pa je bila nagrajena tudi predstava Robotek čilenskega ustvarjalca Davida Zuazole, ki bo ta konec tedna gostovala na Šentjakobskem odru LGL. Žirija je uprizoritvi dodelila nagrado za vizualno podobo ter posebno nagrado za vsestranskost umetnika pri snovanju predstave. 

FOTO: Jaka Varmuž Lep pozdrav,


Neža Sluga

Odnosi z javnostmi
Lutkovno gledališče Ljubljana
Tel. 01 548 4543, 041 209 918

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Naše ustvarjanje podpirajo: ustanoviteljica javnega zavoda Mestna občina Ljubljana, sofinancer Ministrstvo za kulturo, sponzorja Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav. Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi