Obvestilo medijem: Mednarodna gostovanja Lutkovnega gledališča Ljubljana Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Nagrajeni ustvajalci predstave Ti loviš!

Lutkovno gledališče Ljubljana se je v teh dneh vrnilo z gostovanja na 19. mednarodnem lutkovnem festivalu Zlata iskra, ki je od 8. do 11. maja potekal v Kragujevcu v Srbiji, s kar tremi nagradi za predstavo Ti loviš!: Saša Eržen je dobila posebno nagrado za dramsko besedilo, Silvan Omerzu nagrado za najboljšo režijo in Martina Maurič Lazar in Brane Vižintin za igro. Za veseloigro s tekom in petjem Ti loviš!, režiserja Silvana Omerzuja, je to že četrta festivalska nagrada. Z lutkotečno predstavo iz leta 1938 Doktor Faust je gledališče v okviru evropskega projekta All Strings Attached: The Pioneers of European Puppetry gostovalo v španski Granadi na festivalu Rinconcillo of Cristobica. Lutkovni muzej Lutkovnega gledališča Ljubljana v okviru istega projekta na potujoči razstavi Pionirji evropskega lutkarstva, ki bo do 11. 6. še na ogled v Granadi, predstavlja tudi del zapuščine Milana Klemenčiča. 

Na povabilo angleške oblikovalke Donne Wilson, ki je kot avtorica likovne podobe sodelovala pri predstavi Medved in mali, avtorice Katje Gehrmann in režiserke Ivane Djilas, bo konec maja predstava Medved in mali gostovala v Londonu v Veliki Britaniji, v začetku junija na festivalu NuQ Treff v estonskem Tallinnu, ki je usmerjen v vizualno gledališče in iskanje novih izraznih oblik, zatem pa še na festivalu lutkovnih gledališč za otroke Materinka v Liberecu na Češkem.

Niz gostovanj zaključujeta vodna pustolovščina Akvarij, ki bo junija gostovala na mednarodnem festivalu gledališč evropskih regij v češkem mestu Hradec Králové in lutkovna zazibanka Lučka, grah in pero, ki bo v začetku julija sodelovala na festivalu umetnosti za otroke Sztuka Szuka Malucha, v poljskem Poznanu.
Lep pozdrav,


Petra Škofic

Odnosi z javnostmi
Lutkovno gledališče Ljubljana
Tel. 01 548 4543, 041 691 102

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi