Obvestilo medijem: Nova nagrada za predstavo Račka, Smrt in tulipan Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Nova nagrada za predstavo Račka, Smrt in tulipan

Lutkovno gledališče Ljubljana se je z gostovanja na mednarodnem lutkovnem festivalu HIP Fest v islandskem kraju Hvammstangi vrnilo z nagrado za inovativnost v lutkarstvu za predstavo Račka, Smrt in tulipan. 

To je že petnajsta nagada za predstavo, ki je premiero doživela leta 2014 v režiji italijanskega režiserja senčnih lutk Fabrizia Montecchija. Predstava je nastala po slikanici nemškega pisatelja in ilustratorja Wolfa Erlbrucha, ki življenjske dogodke predstavlja z lahkotnostjo in humorjem, tematiko smrti pa izpelje v pripovedi o nenavadnem razmerju, v katero postavi Račko in Smrt. V predstavi so uporabljene senčne lutke, saj so po mnenju režiserja sence za človeka od nekdaj most med življenjem in smrtjo. Predstava je od premiere gostovala že na številnih festivalih po svetu, med drugim na Hrvaškem, Poljskem, Češkem, v Srbiji, Bolgariji, na Poljskem, v Rusiji, Franciji, Ukrajini in Kanadi. Gostovanje na Islandiji je omogočilo Ministrstvo za kulturo. 

Turnejo po lutkovnih festivalih bo Lutkovno gledališče Ljubljana nadaljevalo v novembru, ko bo s predstavo Tina Grabnarja Tihožitje odprlo mednarodni festival sodobnega lutkovnega in predmetnega gledališča Theater der Dinge, ki se bo odvijal od 4. do 13. novembra v gledališču Schaubude v nemškem Berlinu.Lep pozdrav,


Petra Škofic

Odnosi z javnostmi
Lutkovno gledališče Ljubljana
Tel. 041 691 102

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr