Obvestilo medijem: Novi nagradi na mednarodnih festivalih za predstavi LGL Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Nagrajeni predstavi LGL

Lutkovno gledališče Ljubljana nadaljuje s serijo uspešnih gostovanj po mednarodnih festivalih. Predstava Nekje drugje je na 50. mednarodnem lutkovnem festivalu PIF v Zagrebu dobila posebno nagrado strokovne žirije za uspešno kombinacijo lutkarskega načina razmišljanja in uporabe sodobne tehnologije pri realizaciji teme predstave. Gre za predstavo, ki je v režiji Tina Grabnarja doživela premiero maja letos in na povsem nov tehnološki način prepleta klasično lutkovno animacijo s prostorsko video projekcijo in stop motion kredno animacijo. Posebnost predstave je tudi tematiziranje vojne in pregnanstva skozi oči deklice Mine.

Predstava Turlututu režiserja Matije Solceta je na lutkovnem festivalu v Omsku v Rusiji prejela posebno nagrado za izvirno vključevanje otrok v svet gledališča. Nastala je leta 2013 v koprodukciji s Centre de Créations pour l'Enfance Tinqueux (FR) na podlagi slikanice priznanega francoskega ilustratorja in avtorja Hervé Tulleja.Lep pozdrav,


Petra Škofic

Odnosi z javnostmi
Lutkovno gledališče Ljubljana
Tel. 01 548 4543, 041 691 102

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi