Obvestilo medijem: premiera dramske pustolovščine Peter Pan Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

V Lutkovnem gledališču Ljubljana bomo v četrtek, 13. aprila 2017, ob 18. uri, na Odru pod zvezdami premierno uprizorili dramsko pustolovščino za otroke od 5. leta dalje Peter Pan. Besedilo je po istoimenski igri škotskega novelista in dramatika Jamesa Matthewa Barrieja napisala Jera Ivanc, predstavo pa režira Yulia Roschina.

Jera Ivanc
Peter Pan
po istoimenski igri J. M. Barrieja
 
Režiserka: Yulia Roschina
Dramaturginja: Jera Ivanc
Scenografka in kostumografka: Vasilija Fišer
Avtor glasbe: Branko Rožman
Koreograf: Branko Potočan
Lektorica: Metka Damjan
Oblikovalec svetlobe: Jaka Varmuž
Asistentka dramaturginje: Kaja Novosel
Asistent avtorja glasbe: Teo Collori
Svetovalca za odrski gib: Ravil Sultanov in Nataša Sultanov
Vokal (song morske deklice): Štefica Stipančević

Igrajo: Saša Pavlin Stosić k. g., Nik Škrlec k. g., Alenka Tetičkovič, Jernej Kuntner, Jan Bučar, Nataša Keser k. g/ Ajda Toman, Voranc Boh

Na kaj človek pomisli, ko sliši ime Peter Pan? Najmlajši otroci zagotovo najprej pomislijo na razburljive dogodivščine z gusarji in Indijanci, nekoliko starejši tudi na vile, morske deklice in Wendy, odrasli pa se samo čudno nakremžijo. Seveda, Petra Pana so že srečali. Obiskal jih je ravno takrat, ko bi morali odrasti. Mogoče so ga poklicali celo sami. Tako kot Wendy.

Zgodba se začne, ko dvanajstletna Wendy in njena brata, osemletni Jaka in petletni Miha, po družinskem prepiru odletijo v deželo Nije. Na otok gusarjev, Indijancev, vil in morskih deklic. Ampak fantje iz Petrove klape sestrelijo Wendy tik pred pristankom – tako jim je namreč naročila Petrova ljubosumna vila Zvončica –, Miha in Jaka pa kmalu zatem izgineta. Izginila sta tudi indijanski zaklad in šestletna indijanska poglavarka Tigrasta Lilija. So imeli prste vmes kapitan Kljuka in njegovi gusarji?

Peter Pan ali fant, ki ni hotel odrasti je igra, ki jo je pred več kot sto leti napisal škotski pisatelj in dramatik J. M. Barrie in jo potem, ko je doživela izjemen uspeh, razširil v roman in izdal pod naslovom Peter in Wendy. A kot je svet sčasoma postajal vedno bolj infantilen, tako je iz naslova izginjala tudi Wendy. Ostal je le Peter. In vtis, da je zgodba o odraščanju, o pogumu in o moči domišljije njegova zgodba. Pa ni. To je Wendyjina zgodba, tvoja, moja, njihova, malo pa tudi njuna in najina.

Interaktivna predstava po inspiraciji NO gledališča, v kateri tri igralke in štirje igralci preigrajo več kot dvajset vlog, razpira pravljični svet s pomočjo scensko in kostumsko minimalističnih, a hkrati funkcionalno bogatih rešitev, ki v polnosti zaživijo šele v natančno zasnovani svetlobi in ob dejstvu – če ostanemo malo skrivnostni –, da na tej ladji sedimo vsi.

Vabimo vas, da si premiero ogledate. Za novinarje smo rezervirali brezplačne vstopnice, prosimo pa vas, da svojo udeležbo potrdite z odgovorom na to sporočilo. 

Več o predstavi in fotografije >>

Naše ustvarjanje podpirata Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav
Lep pozdrav,


Petra Škofic

Odnosi z javnostmi
Lutkovno gledališče Ljubljana
Tel. 01 548 4543, 041 691 102

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi