Obvestilo medijem: premiera lutkovne predstave Jure in Jaka Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Premiera lutkovne predstave Jure in Jaka

Po priljubljeni predstavi Škrt škrt kra čof! na oder Lutkovnega gledališča Ljubljana prihaja še druga v slovenščino prevedena slikanica nagrajene belgijske ilustratorke in pisateljice Kitty Crowther Jure in Jaka. Likovna podoba predstave je delo britanske ustvarjalke Kirsty Elson, režiserka pa je Ivana Djilas. Premiera bo v soboto, 13. aprila, ob 18. uri, na Velikem odru LGL.
 
Kitty Crowther
JURE IN JAKA
Lutkovna predstava za otroke od 3. leta dalje
 
Režiserka Ivana Djilas | avtorica likovne podobe Kirsty Elson | dramaturginja in lektorica Metka Damjan | avtor glasbe Blaž Celarec | kostumografinja Jelena Proković | lutkovni tehnolog Žiga Lebar | scenografka Sara Slivnik |  oblikovalec luči Igor Remeta | izvajalci glasbe Uroš Rakovec, Severa Gjurin, Boštjan Gombač, Marko Brdnik, Blaž Celarec, Petra Vidmar.

Igrajo Asja Kahrimanović Babnik, Martina Maurič Lazar, Blaž Celarec k. g.
 
Jure in Jaka je poučna zgodba o prijateljstvu, ki premaga vse ovire. Jaka je kos. In kosi so seveda črni. Jaka pa ni samo črn, je tudi sila radoveden kos. Kot izvemo kasneje, veliko bere, zato ga hrepenenje vleče v svet, v druge svetove, predvsem pa si močno želi videti morje. Na svoji prvi ekspediciji sreča Jureta. Jure je galeb. In galebi so seveda beli. Ne bela in ne črna barva ne Jaku in ne Juretu ne predstavljata nobene težave, saj razlike sploh ne opazita; spoprijateljita se in Jaka se odzove Juretovemu vabilu, naj gre z njim domov. Toda ta idila se poruši, ko prispeta v galebje mesto, kjer so prebivalci vse prej kot prijazni. So nezaupljivi in črnemu prišleku zelo nenaklonjeni. Iz enega samega razloga: ker je drugačen od njih. Predstava nas spomni na to, da je drugačnost lahko največji dar, saj niti dve bilki nista enaki, kaj šele dve živi bitji. Narava ustvarja nove in nove stvaritve, vsaka je edinstvena slika, ki se nikoli ne ponovi. Narava ne ločuje, zgolj ustvarja. Človeka pa je drugačnosti strah, ker mu je neznana, nepredvidljiva.

>> Fotografije in več informacij

Vljudno vas vabimo, da si premiero ogledate. Za novinarje so na voljo brezplačne vstopnice, ki jih lahko rezervirate z odgovorom na to sporočilo ali na spodnji telefonski številki. Lep pozdrav,


Petra Škofic

Odnosi z javnostmi
Lutkovno gledališče Ljubljana
Tel. 01 548 4543, 041 691 102

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Naše ustvarjanje podpirajo: ustanoviteljica javnega zavoda Mestna občina Ljubljana, sofinancer Ministrstvo za kulturo, sponzorja Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav ter pokrovitelj jubilejne sezone Petrol. Če ne želite več prejemati naših informacij, sledite odjavi