Obvestilo medijem: premiera lutkovne miniaturke Moč Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Premiera lutkovne miniaturke Moč

Pred nami je zadnja premiera v letošnji sezoni. V četrtek, 20. junija 2019, ob 21.30 uri bomo v Vadbenici LGL premierno uprizorili lutkovno miniaturko Moč režiserjev Martine Maurič Lazar in Jiříja Zemana. 

Moč
Lutkovna miniaturka
za odrasle

Režiserja Jiří Zeman in Martina Maurič Lazar
Oblikovalec lutk Gregor Lorenci
Avtor glasbe Milko Lazar
Oblikovalka svetlobe Maša Avsec 

Igrata Martina Maurič Lazar in Jiří Zeman k. g.

Ustvarjalci v predstavi raziskujejo področje intimnega lutkovno-predmetnega gledališča. Poiskali so materiale, ki omogočajo dvojni pogled na temo moči; predmete, ki nam videno povečajo ali pomanjšajo, približajo ali oddaljijo, skrijejo ali odkrijejo. Blizu so jim marionete, vrvice, s katerimi jih manipulirajo ali one manipulirajo z njimi, in podobe, ki jih znotraj prostora udobja in zaščite lahko razumemo kot nadaljevanje ali drugo obliko nadvlade nad nekom ali nečem. Osredotočili so se na različne postopke upravljanja lutk in gledalce umestili med zrcala, nitke, luči in steklo. Vizualna lutkovnogledališka miniaturka, ki s svojimi izraznimi sredstvi preizprašuje različne motive moči in šibkosti, javnega in zasebnega. 

Predstava je avtorsko delo treh lutkovnih ustvarjalcev. Jiří Zeman, igralec in režiser, je član mednarodnega gledališča Krepsko, ki ustvarja specifični gledališki jezik z absurdno tragikomiko, s čarobnimi atmosferami ter prepletom cirkuških in lutkovnih elementov. Gregor Lorenci, likovnik in izumitelj svojstvenih tehnik izdelave lutk in scene, je eden od vidnejših ustvarjalcev lutkovnih podob pri nas (Ostržek, Meso ali razodetje). Martina Maurič Lazar, igralka in režiserka, članica LGL, se po Nariši mi backa, Poštarski pravljici in Laili ponovno predstavlja z lastnim projektom. 

Vljudno vas vabimo, da si premiero ogledate. Za novinarje so na voljo brezplačne vstopnice, ki jih lahko rezervirate z odgovorom na to sporočilo ali na spodnji telefonski številki. Predstava bo uprizorjena v sobi, ki sprejme 20 obiskovalcev.Lep pozdrav,


Petra Škofic

Odnosi z javnostmi
Lutkovno gledališče Ljubljana
Tel. 01 548 4543, 041 691 102

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Naše ustvarjanje podpirajo: ustanoviteljica javnega zavoda Mestna občina Ljubljana, sofinancer Ministrstvo za kulturo, sponzorja Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav ter pokrovitelj jubilejne sezone Petrol. Če ne želite več prejemati naših informacij, sledite odjavi