Obvestilo medijem: premiera predstav Misterij sove in Škrt škrt kra čof! Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

S premiero intermedijske interpretacije Sovjega gradu, ki je nastala po predlogi lutkarske zapuščine pionirja slovenskega lutkarstva Milana Klemenčiča, Lutkovno gledališče Ljubljana začenja novo sezono 2017/18. Premiera bo v ponedeljek, 18. septembra 2017 na svetovnem festivalu lutkovnih gledališč Charleville-Mézières v Franciji, ki je največje srečanje lutkarjev na svetu. Sodobna francoska pisateljica Célia Houdart je Poccijevo zgodbo, ki se dotika vprašanj preobrazbe, zvijač in prevare, nadgradila v duhu sodobne filozofske pripovedi. Predstava uveljavljenega francoskega režiserja Renauda Herbina je nastala v koprodukciji z TJP Strasbourg - Centre Dramatique National d'Alsace in je prvi del diptiha; drugi del, naslovljen Au point de quiétude du monde qui tournoie, bo uprizorjen aprila 2018 na festivalu Les Giboulée v Strasbourgu. V nadaljevanju sezone bo premiera tudi v Ljubljani. 

Na domačem odru bo prva premiera v soboto, 23. septembra 2017, ob 18. uri. Na Malem odru bo v režiji Ivane Djilas uprizorjeno delo belgijske ilustratorke in pisateljice Kitty Crowther (1970), avtorice in ilustratorke več kot štirideset knjig, ki so prevedene v dvajset jezikov. Leta 2010 je za svoje delo prejela prestižno svetovno nagrado za otroško literaturo Astrid Lindgren. V slovenščini se je prvič predstavila leta 2012 prav s slikanico Škrt škrt kra čof!.

Škrt škrt kra čof! je nežna pravljica za najmlajše, kjer se prepletajo močna čustva in bogata domišljija. Žabec Jerko se boji iti spat. Kaj je ta zvok – škrt škrt kra čof – ki se sliši pod njegovo posteljo? Jerkov oče ga poskuša prepričati, da ni ničesar, česar bi se moral bati. Vse dokler se sam ne uleže v posteljo in tudi njega zbudi skrivnostni zvok noči.

Kitty Crowther
ŠKRT ŠKRT KRA ČOF!
Scritch Scratch Dip Clapote!
 
Lutkovna predstava za otroke od 3. leta dalje
 
Režiserka Ivana Djilas
Dramaturginja in lektorica Metka Damjan
Avtorica likovne podobe, scenografka in kostumografka Barbara Stupica
Avtor glasbe Blaž Celarec
Oblikovanje svetlobe Kristjan Vidner
Asistent režiserke Brane Vižintin
Asistentka dramaturginje Nuša Kalanj                                                                            

Igrajo: Brane Vižintin, Aja Kobe, Klara Kastelec k. g., Blaž Celarec k. g.

Vabimo vas, da si premiero ogledate. Za novinarje smo rezervirali brezplačne vstopnice, prosimo pa vas, da svojo udeležbo potrdite z odgovorom na to sporočilo. 

Več o predstavi in fotografije >>

Naše ustvarjanje podpirata Telekom Slovenije in Zavarovalnica TriglavLep pozdrav,


Petra Škofic

Odnosi z javnostmi
Lutkovno gledališče Ljubljana
Tel. 01 548 4543, 041 691 102

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi