Obvestilo medijem: premiera predstave Alica v čudežni deželi Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Alica v čudežni deželi

Uprizoritev Alica v čudežni deželi v režiji Magdalene Reiter je nastala v koprodukciji Anton Podbevšek Teatra in Lutkovnega gledališča Ljubljana. Premierno je bila uprizorjena 30. novembra 2019 v Anton Podbevšek Teatru, v petek, 17. januarja, ob 18. uri, pa bo premiero doživela tudi v Lutkovnem gledališču Ljubljana.


Lewis Carroll
Alica v čudežni deželi 
9+
Oder pod zvezdami LGL

Režiserka in koreografinja Magdalena Reiter
Avtorica dramatizacija Eva Mahkovic
Dramaturginja Vedrana Klepica
Avtor glasbe Mitja Vrhovnik Smrekar
Scenograf Andrej Rutar
Kostumografka Ana Savić Gecan
Oblikovanje videa Atej Tutta

Igrajo Lena Hribar, Ana Hribar, Aja Kobe, Rok Kunaver, Matevž Müller, Lada Petrovski Ternovšek, Dušan Teropšič

Najbolj znano delo pisatelja Lewisa Carrolla ne bo nikoli prenehalo razveseljevati mladih gledalcev s svojim igrivim in bogatim svetom, s svojo globino in številnimi sporočili gledalcev, ki nam jih prinaša v različnih trenutkih našega življenja, pa ne bo prenehalo navduševati niti odraslih. A v vsej svoji norosti Alica v čudežni deželi na nas v resnici deluje precej streznjujoče in osvežujoče. Prinaša nam namreč močno sporočilo o razumevanju in sprejemanju samih sebe in sveta, v katerem živimo, ne glede na to, kako zapleten in čudaški je lahko videti.

Čeprav se na začetku zdi, da Alica vsega skupaj ne more razumeti, se nauči svet spoštovati in ga raziskovati. Novo okolje jo celo očara. Razen takrat, kadar ji začne groziti ali jo siliti, da počne nekaj, česar noče. Ko pa se končno zave, da ima pravico tudi do lastnega glasu, se odloči, da se bo postavila zase. Alica v čudežni deželi je igriva in domiselna upodobitev, ki jo lahko prebiramo kot zgodbo o odraščajočem dekletu. A če smo povsem iskreni, je to umetniško delo, ki nas, odrasle, v vsakem stavku opominja na dejstvo, da veliko stvari v življenju ne moremo doumeti in da najbrž nikoli ne bomo imeli dovolj časa, da bi vsaj nekaterim od njih prišli do dna.

V režiji režiserke in koreografinje Magdalene Reiter se Alica v čudežni deželi prelevi v bogat, nadrealističen in večplasten svet vizualnih iger in dvojnih pomenov, dinamičnih in fizično igrivih prizorov, ki se na vsem lepem razcvetijo še v pesmi in nore koreografije, ob katerih se lahko nedvomno povsem enako zabavajo mladi in tudi odrasli gledalci.


>> Fotografije in več informacij

Vljudno vas vabimo k ogledu predstave. Za novinarje so na voljo brezplačne vstopnice, ki jih lahko rezervirate z odgovorom na to sporočilo ali na spodnji telefonski številki. Lep pozdrav,


Petra Škofic

Odnosi z javnostmi
Lutkovno gledališče Ljubljana
Tel. 01 548 4543, 041 691 102

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Naše ustvarjanje podpirajo: ustanoviteljica javnega zavoda Mestna občina Ljubljana, sofinancer Ministrstvo za kulturo, sponzorja Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav. Če ne želite več prejemati naših informacij, sledite odjavi