Obvestilo medijem: premiera predstave Zajčkova hišica Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

V prejšnjem sporočilu je pomotoma izpadla igralska zasedba predstave Zajčkova hišica, zato vam popravljeno informacijo pošiljam še enkrat. 

Na Malem odru Lutkovnega gledališča Ljubljana bo v četrtek, 10. maja 2018, ob 18. uri, premierno uprizorjena predstava Zajčkova hišica, ki je v režiji Martine Maurič Lazar nastala po pravljici Anje Štefan. Z ilustracijami Hane Stupica je izšla pred tremi leti v antologiji proze in poezije za otroke Svet je kakor Ringaraja.

Anja Štefan
ZAJČKOVA HIŠICA
Lutkovna predstava za otroke od 3. leta dalje
Režija Martina Maurič Lazar
Dramaturgija Jera Ivanc
Likovna podoba Hana Stupica
Glasba Milko Lazar
Lektura Metka Damjan
Lutkovna tehnologija Žiga Lebar
Osvetljevanje Maša Avsec, Kristjan Vidner

Igrajo Voranc Boh, Iztok Lužar, Zala Ana Štiglic in Ajda Toman   

Zajčkova hišica je zgodba o tem, kako se lahko vsak od nas kdaj znajde v stiski in brez strehe nad glavo in o tem, kako lepo in pomembno je, da si takrat pomagamo. Žaba, veverica, jazbec in medved v naši zgodbi pomagajo zajčku, ki izgubi svoj dom. S svojo naklonjenostjo, veseljem, odločnostjo in dobrodušnostjo mu odženejo črne misli in skupaj z njim postavijo novo hišico. Lisica pa se medtem skriva za grmovjem. Pomagati se ji ne ljubi, ker je fina gospa, je pa vseeno najprej radovedna in nato zavistna. Tudi sama bi imela novo hišico. Zakaj so jo zgradili zajcu in ne njej? Kako bi jo lahko dobila? Morda z zvijačo? Lisica je bistra in se domisli hudo nenavadne poti. A k sreči tudi tisti okoli nje niso čisto neumni. V svoji goljufiji ostane sama in nazadnje ji ne ostane drugega, kot da odkida blato, s katerim si je postlala. Vsi si želimo varen in prijeten kot, v katerem bi živeli mirno in brez skrbi. Nekateri ga imamo, drugi ne. Tudi tistim, ki ga imamo, se včasih zgodi, da gre kaj narobe, da ga izgubimo ali pa naš dom naenkrat ni več varen. In v nesreči je največja sreča, če ti kdo priskoči na pomoč.

Predstava Zajčkova hišica je delo treh uspešnih ustvarjalk: večkrat nagrajene pisateljice Anje Štefan, dobitnice najvišjega stanovskega priznanja na področju ilustracije - nagrade Hinka Smrekarja - ilustratorke in oblikovalke Hane Stupica ter večkrat nagrajene igralke in režiserke Martine Maurič Lazar, ki je med drugim režirala dve uspešni predstavi Lutkovnega gledališča Ljubljana Štiri črne mravljice in Jutri je bila zabava.

Vabimo vas, da si premiero ogledate. Za novinarje smo rezervirali brezplačne vstopnice, prosimo pa, da prisotnost potrdite z odgovorom na to sporočilo ali po tel. 01 548 4543 in 041 691 102.Lep pozdrav,


Petra Škofic

Odnosi z javnostmi
Lutkovno gledališče Ljubljana
Tel. 01 548 4543, 041 691 102

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Naše ustvarjanje podpirajo: ustanoviteljica javnega zavoda Mestna občina Ljubljana, sofinancer Ministrstvo za kulturo, sponzorja Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav. Med predstavo ni dovoljeno fotografirati in uporabljati mobilnih telefonov. Da bi vsi obiskovalci lahko nemoteno spremljali predstavo, vas prosimo, da ne zamujate in da s klepetom in prigrizki počakate do konca predstave. Če si predstave ne morete ogledati, nas o tem obvestite pred pričetkom predstave. Če ne želite več prejemati naših vabil, sledite odjavi