Obvestilo medijem: premiera Tajno društvo PGC Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Na odru Lutkovnega gledališča Ljubljana bo prvič uprizorjeno delo Antona Ingoliča Tajno društvo PGC, ki ga je priredil Nebojša Pop Tasić, režija pa je v rokah Marka Bulca - Mareta. Premiera bo v četrtek, 13. oktobra 2016, ob 18. uri, na Šentjakobskem odru LGL.

Anton Ingolič, Nebojša Pop Tasić
TAJNO DRUŠTVO PGC

Dramska predstava za otroke od 8. leta dalje

Režiser: Marko Bulc - Mare
Dramaturg: Nebojša Pop Tasić
Scenograf: Damir Leventić
Kostumografka: Sanja Grcić
Koreograf: Sebastjan Starič
Avtor glasbe: Damir Avdić
Lektorica: Irena Androjna Mencinger
Oblikovalec svetlobe: Andrej Hajdinjak

Igrajo: Rok Kunaver, Mia Skrbinac k. g., Jan Bučar, Matevž Müller, Voranc Boh, Jernej Kuntner, Miha Arh, Nina Skrbinšek in Nina Ivanič

Tajno društvo PGC je legendarno zimzeleno besedilo, otroška klasika, nastalo je leta 1958 izpod peresa slovenskega pisatelja Antona Ingoliča. Bil je eden prvih avtorjev, ki je po vojni črpal iz resničnega življenja mladih in v njihovih nevsakdanjih dogodivščinah obravnaval njihove probleme. S priljubljenim in znamenitim tajnim društvom Pingoclavulusom oziroma krajše PGC-jem so odraščale različne generacije otrok, prvič pa bo Tajno društvo PGC v sodobni interpretaciji zaživelo tudi na našem odru.

Ingolič je svojo zgodbo pisal v začetku socialistične epohe, naša zgodba v priredbi Nebojše Popa Tasića pa se dogaja ob njenem koncu, v osemdestih letih. Otroško nedolžnost je Tasić zamenjal z otroško angažiranostjo. Ingoličevi otroci so z oglasnih desk kradli in zbirali risalne žebljičke, otroci v naši predstavi pa stopijo korak dlje in s temi žebljički obešajo svoje pesmi in parole, kar izzove tudi »politično« reakcijo in sankcije.

Uprizoritev raziskuje prazen oder, ki spodbuja gledalčevo domišljijo in nastopajočim omogoča neštete transformacije v prostoru in času. Igralci domiselno, igrivo in dinamično prehajajo med prizori in različnimi vragolijami tajnega društva. Poleg napete zgodbe, zanimivih karakterjev in svojstvenega humorja ne manjkajo niti resnejše teme. Mihova zgodba nikakor ni zgolj kratkočasna in dinamična zgodba o detektivskem zbiranju risalnih žebljičkov, ampak predvsem zgodba o srčnosti, pogumu in prijateljstvu.

Vabimo vas, da si premiero ogledate. Za novinarje smo rezervirali brezplačne vstopnice, prosimo pa vas, da svojo udeležbo potrdite z odgovorom na to sporočilo. 

Več o predstavi in fotografije >>Lep pozdrav,


Petra Škofic

Odnosi z javnostmi
Lutkovno gledališče Ljubljana
Tel. 01 548 4543, 041 691 102

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Blagajna in knjigarna Zvezdica Zaspanka je odprta od ponedeljka do petka med 9. in 19. uro, ob sobotah med 9. in 13. uro ter uro pred predstavo. Za informacije je na voljo brezplačna telefonska številka 080 2004. Vsak obiskovalec mora imeti svojo vstopnico, tudi otroci ne glede na starost. Če se predstave ne morete udeležiti, lahko vstopnico vrnete na blagajno do začetka predstave. Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi