Obvestilo medijem: premiera vodne pustolovščine Akvarij Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

V Kulturnici Lutkovnega gledališča Ljubljana na Židovski stezi 1 bomo v četrtek, 16. februarja 2017, ob 18. uri, premierno uprizorili vodno pustolovščino Akvarij, avtorski projekt Mihe Goloba.

AKVARIJ
Vodna pustolovščina za otroke od 3. leta 
  
Režiser in avtor likovne podobe: Miha Golob
Dramaturginja: Mojca Redjko
Scenografka: Larisa Kazić
Avtor glasbe: Miha Arh
Oblikovalec svetlobe: Kristjan Vidner
 
Igralca: Miha Arh in Gašper Malnar

Vodna pustolovščina v preprostem jeziku znanosti in predmetnega gledališča prikazuje zgodbo o Malem in Velikem, o potovanju, srečevanju in poslavljanju. Dogajanje poteka v steklenem tanku, podobnem akvariju, kjer predmeti oživijo med brbotajočimi mehurčki, pretakajo se skrivnostne tekočine in rojevajo zvoki življenja.

Elementi kombinirane otroške igre ustvarjajo nov svet iz praznine in dolgčasa. Igranje je raziskovanje in vaja za polno življenje. Je trdo otroško delo, ki krepi osredotočenost in razvija osebne veščine. Igrivo učenje, navdihnjeno v kopalni kadi in na poletni plaži kot prostorih otroške igre, začinjene s ščepcem kemijskega laboratorija, skuša najmlajšim gledalcem pojasniti, da večno prijateljstvo lahko živi v srcu, da so vezi nevidne in da je (za)misel najdragocenejše seme razvoja. Obenem pa jim želi približati znanost na ravni praktičnega poskusa, ki vzpostavlja slikovite prostore nenavadne naravoslovne pustolovščine z ekološko razsežnostjo.

Predstava je nastala v okviru evropskega projekta Small Size (Wide Eyes) in v  sodelovanju s projektom Znanost na cesti (Slovensko akademijsko tehniško-naravoslovno združenje SATENA)

»Wide Eyes« je produkcijski projekt evropske mreže Small Size, ki umetniško raziskovanje posveča otrokom in razvija posebno strokovno znanje na področju uprizoritvenih umetnosti za zgodnja otroška leta. »Wide Eyes« ponazarja radovedne otroške oči, ki zvedavo pogledujejo v svet. To je tudi skupno izhodišče ustvarjalcem 17 partnerjev iz 15 evropskih držav, katerih nastanek predstav so v procesu ustvarjanja zaznamovala različna srečanja, izmenjave idej in delavnice. Vseh petnajst produkcij bo v začetku leta 2018 predstavljenih na zaključnem dogodku projekta v Galwayu na Irskem.

Znanost na cesti (ZnC) je projekt promocije znanosti, ki sta ga ob pokroviteljstvu Slovenskega akademskega tehniško-naravoslovnega združenja SATENA spomladi leta 2013 začeli raziskovalki na Institutu Jožef Stefan dr. Saša Novak in dr. Kristina Žagar. Namen je javnosti predstaviti pomen znanosti za gospodarstvo in družbo ter dosežke in rezultate, ki Slovenijo umeščajo med razvite države. 

Vabimo vas, da si premiero ogledate. Za novinarje smo rezervirali brezplačne vstopnice, prosimo pa vas, da svojo udeležbo potrdite z odgovorom na to sporočilo. 

Več o predstavi in fotografije >>

Naše ustvarjanje podpirata Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav
Lep pozdrav,


Petra Škofic

Odnosi z javnostmi
Lutkovno gledališče Ljubljana
Tel. 01 548 4543, 041 691 102

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi