Obvestilo medijem: Program LGL za september 2018 Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Spoštovani,

pošiljam vam program LGL za september 2018. S spektakularno uprizoritvijo Mojster in Margareta, pri kateri se bo v uvodnem delu Primorskemu akademskemu zboru Vinko Vodopivec, Partizanskemu pevskemu zboru in igralkam ter igralcem pridružil Policijski orkester, ki prav tako kot Lutkovno gledališče Ljubljana letos praznuje 70. obletnico svojega delovanja, bomo v sredo, 12. septembra, ob 20. uri odprli 14. mednarodni festival sodobne lutkovne umetnosti LUTKE 2018. V organizaciji Lutkovnega gledališča Ljubljana bo festival potekal do 16. septembra 2018 na različnih prizoriščih Lutkovnega gledališča Ljubljana, v Stari mestni elektrarni in na Ljubljanskem gradu. V štirih dneh bo uprizorjenih več kot dvajset lutkovnih predstav različnih lutkovnih gledališč oz. ustvarjalcev iz Francije, Portugalske, Izraela, Finske, Španije, Norveške, Irana Belorusije, Belgije, Nemčije, Bolgarije, Češke, Slovenije ... 

Program bienalnega festivala je refleksija sodobnega časa, ki se s satiričnimi, poetičnimi in včasih absurdnimi komentarji odziva na aktualna družbena vprašanja. Prinaša prerez monogoterih lutkovnih iskanj in nekonvencionalni odnos v raziskovanju materije, vizualij, podob in telesa, ki animirana vsepogosteje segajo daleč onkraj tradicionalnega dojemanja tega žanra in vedno pogosteje suvereno prehajajo tudi v polje plesnega in fizičnega gledališča, z razvojem sodobne tehnologije pa tudi v prostor intermedijske in vizualne kulture. LUTKE 2018 so prerez prebojnih novosti mednarodnega sodobnega lutkovnega gledališča, so zmes raznovrstnih izrazov ter raznolikih oblik estetik in žanrov. 

Prva premierna uprizoritev v novi sezoni bo dramska predstava za otroke od 9. leta dalje Kit na plaži. Avtor romana in režiser predstave Vinko Möderndorfer je lani za roman prejel desetnico, roman je bil izbran v vsakoletni projekt Rastem s knjigo, v novem šolskem letu pa je tudi izbrano književno gradivo za 8. in 9. razred na tekmovanju iz slovenščine za Cankarjevo priznanje. Premiera bo 25. septembra 2018, ob 18. uri.

S predstavo Misterij sove, slovensko-francosko koprodukcijo v režiji Renauda Herbina, Lutkovno gledališče Ljubjana 6. septembra gostuje v Nemčiji na mednarodnem lutkovnem festivalu Synergura 2018. Gre za bienalni festival, ki v mestu Erfurt poteka od leta 1992. Na šestih prizoriščih se bo od 5. do 9. septembra zvrstilo 30 predstav in delavnic.


Lep pozdrav,


Petra Škofic

Odnosi z javnostmi
Lutkovno gledališče Ljubljana
Tel. 01 548 4543, 041 691 102

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Naše ustvarjanje podpirajo: Mestna občina Ljubljana, Ministrstvo za kulturo, 
Telekom SlovenijeZavarovalnica Triglav in pokrovitelj jubilejne sezone Petrol.
Prodaja vstopnic: Knjigarna LGL, spletna prodaja, in Petrol.

Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi