Obvestilo pedagoškim delavcem: Odprli smo gledališče Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.


Spoštovani,

pred dnevi smo po sedmih mesecih ponovno odprli gledališče za obiskovalce in tako lahko v prihodnjih tednih sprejmemo tudi prve organizirane skupine otrok iz šol in vrtcev. Izbirate lahko med predstavama: 

Angeli (3+) režiserke Male Kline, petek, 21. maja, ob 9.30 uri, Oder pod zvezdami;
Nihče čez črto (4+) režiserke Katje Povše, petek, 21. maja, ob 10. uri, Veliki oder.

Zadnja pesniška zbirka enega naših najbolj priznanih sodobnih pesnikov Toneta Pavčka Angeli zaokrožuje in končuje njegov izjemen opus, v katerem se v spevih vrtinčijo življenje, ljubezen in zvestoba. Njegov zdaj že ponarodel, zimzelen pesniški diskurz se skozi Angele prepleta s slutnjo smrti, hkrati pa sega po nečem večjem, mogoče celo večnem. V predstavi se srčnost in šegavost Pavčkove poezije prek intenzivnih odrskih podob, zvočnih pokrajin in glasbe izrisuje v reafirmacijo magije in dvojnosti domišljije, ki z roko v roki hodita z na zunaj najbolj prepoznavnemu znaku pesništva - rimo. 

Kdo zapoveduje in kdo krši pravila, zakaj je kršenje pravil nujno in koliko posameznikov je potrebno, da se kakšno pravilo prekrši, so vprašanja, ki poganjajo motor gledališkega trilerja Nihče čez črto.  Predstava je nastala po motivih istoimenske slikanice portugalske pisateljice Isabel Minhós Martins in ilustratorja Bernarda P. Carvalha, ki je leta 2019 v prevodu Katje Zakrajšek izšla pri Založbi Miš. Odpira ključna vprašanja o osebni odgovornosti, o uveljavljanju osebne avtoritete, predvsem pa o moči mirnega upora. 

Brezplačen spletni ogled predstav po 17. maju 2021 ne bo več možen, lahko pa vam zagotovimo plačljiv spletni ogled predstav za izvedbo kulturnih dnevov. 

Ostanite zdravi!Lep pozdrav,


Špela Juntes

Koordinatorka programa
Lutkovno gledališče Ljubljana
Krekov trg 2, 1000 Ljubljana, Slovenija
T + 386 1 3000 976, F + 386 1 3000 980
organizacija@lgl.si

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi