Obvestilo pedagoškim delavcem: Odprli smo gledališče Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Spoštovani,

V Lutkovnem gledališču Ljubljana smo zadnje mesece izkoristili za snovanje novih razsežnosti našega delovanja. Od ponovnega odprtja gledališča v maju smo odigrali kar 40 predstav, od tega polovico na prostem, zasnovali 13 premiernih novitet ter 15. mednarodni festival sodobne lutkovne umetnosti LUTKE, ki naj bi potekal od 2. do 10. oktobra letos.

Na začetku sezone – predvsem v mesecu septembru in oktobru – bo naše delo okrnjeno zaradi prenove našega najstarejšega Šentjakobskega odra, kasneje pa upamo, da bomo naš program v hiši lahko izvajali nemoteno. Za jesenske mesece načrtujemo predstave tudi na nekaterih lokacijah izven matičnega gledališča.

Program za novo sezono 2020/2021 smo strnili v blokec, kjer boste našli premierne uprizoritve in več kot 30 starejših predstav, ki ostajajo na našem repertoarju. Z veseljem vam ga pošljemo po pošti, prosimo pa, da nam na e-pošto organizacija@lgl.si pošljete vaš poštni naslov. Hkrati vas vabimo, da nam čimprej sporočite vaše želje glede predstav, ki bi si jih želeli ogledati v tej sezoni. Z vsako šolo in vrtcem bomo posebej usklajevali način obiska, z nekaterimi predstavami pa smo pripravljeni tudi na gostovanja po šolah in vrtcih. 

Svoboda, problematika antropocentrizma oziroma vpliv človeka in tehnologije na ekosistem, minljivost, distopični scenariji, kompleksnost in neurejenost sveta so glavne teme prihajajoče sezone. S premiernimi novostmi, s katerimi družbeno angažirano osvetljujemo pojave, vas bomo poskušali nagovoriti ali se vas z žlahtno razsežnostjo umetnosti same zgolj dotakniti. 

Dobrodošli v Lutkovnem gledališče Ljubljana.Lep pozdrav,


Špela Juntes

Koordinatorka programa
Lutkovno gledališče Ljubljana
Krekov trg 2, 1000 Ljubljana, Slovenija
T + 386 1 3000 976, F + 386 1 3000 980
organizacija@lgl.si

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi