Obvestilo pedagoškim delavcem: Premieri predstav Vse je v redu in Moby Dick Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Novi uprizoritvi

Vse je v redu

Vse je v redu (14+) je četrta uprizoritev, ki je nastala v sklopu Gledališkega laboratorija LGL (Vihar v glavi, Pravica biti človek, Rumena luna), tokrat v koprodukciji z Mestom žensk. Dijakinje in dijaki, izbrani na avdiciji, so v tem specifičnem letu pod mentorstvom umetniško-pedagoške ekipe devet mesecev pripravljali novo uprizoritev, ki se dotika izkušenj mlajše generacije z že ustaljenim šolskim sistemom.

»Kaj je v šoli v redu in kaj ne? Kaj nas uči znotraj in onkraj zapisanih ciljev? Kaj se dogaja na hodnikih med odmorom? Kakšne šole si sploh želimo?« je le nekaj ključnih vprašanj, na katera nadobudni mladi igralci odgovarjajo v izpovedni dramsko-plesni predstavi, namenjeni tako sovrstnikom, ki so v taisti sistem še vpeti kot tistim, ki so šolske nahrbtnike že pospravili.

Predstava je za organizirane skupine na sporedu 11. in 12. oktobra, ob 10. uri. Cena ogleda za skupine je 4 evre na učenca.

Rezervacije in informacije: organizacija@lgl.si, 01 3000 976.

Moby Dick

Moby Dick (12+) Hermana Melvilla - vznemirljiva zgodba o lovu na velikanskega belega kita – je eno največjih del svetovne literature. Je zgodba o mornarju, ki vodi vojno proti bitju, tako velikemu, nevarnemu in neznanemu, kot je morje samo. Kdo bo zmagal? Človek ali narava?

V tokratni edinstveni koprodukciji več ključnih evropskih lutkovnih ustvarjalcev Melvillov jezik in slog prenašajo v vizualno zanimivo uprizoritev, v kateri sedem igralcev, skupaj s petdesetimi lutkami v naravnih velikostih snuje mistične animirane forme, ki nas popeljejo na valove silovitih podob enega največjih literarnih simbolov – belega kita.

Spektakelska odrska adaptacija Mobyja Dicka, ki jo bo bogatila orkestrska kompozicija priznanega norveškega tria MoE, ni le pustolovščina, temveč tudi brezčasna raziskava o značaju, veri in naravi dojemanja, ki popestrena z odrešujočim humorjem, predstavlja dobrodošlo noviteto repertoarju slovenskega gledališča za mladino. 

Predstava je za organizirane skupine na sporedu 4. in 5. novembra, ob 10. uri, v Cankarjevem domu. Cena ogleda za skupine je 7,5 evrov na učenca.
Lep pozdrav,


Špela Juntes

Organizatorka
Lutkovno gledališče Ljubljana
Tel. 01 3000 976, organizacija@lgl.si

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi