Obvestilo pedagoškim delavcem: Šola v kulturi Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Izobraževanje: Šola v kulturi za pedagoške delavce

V sodelovanju s Slovenskim gledališkim inštitutom in zavodom Bunker vas vljudno vabimo na partnersko strokovno izobraževanje ŠOLA V KULTURI ZA PEDAGOŠKE DELAVCE, ki bo med 3. in 5. oktobrom 2019 v okviru festivala Zlata paličica v Ljubljani

Šola v kulturi je projekt kulturno-umetnostne vzgoje, ki ga Bunker razvija po modelu šole v naravi – le da so otroci namesto v naravo in šport potopljeni v urbano okolje in umetnost. Tridnevni kakovostni program je mešanica umetniških dogodkov, obiskov kulturnih institucij, delavnic … predvsem pa ustvarjanja in refleksije vsega doživetega. Šola v kulturi se običajno izvaja za učence zadnje triade OŠ, občasno pa tudi za pedagoške delavce, da lahko na svoji koži preizkusijo, kar kasneje ponujajo svojim učencem.

Tokratno ekskluzivno festivalsko izvedbo izobraževanja za strokovne delavce v vzgojno-izobraževalnih zavodih bomo skupaj udejanjili Slovenski gledališki inštitut v okviru projekta Gleda(l)išče, Zavod Bunker v okviru projekta Igrišče za gledališče 2.0  ter Lutkovno gledališče Ljubljana.

Udeležili se boste različnih predstav in drugih umetniških dogodkov, ki bodo tesno prepleteni s festivalom Zlata paličica in festivalom Mesto žensk, ter sodelovali pri predavanjih, pogovorih in delavnicah v izvedbi projektov Gleda(l)išče in Igrišče za gledališče 2.0  ter različnih umetnikov in strokovnjakov.

Šola v kulturi ponuja tudi enkratno možnost za druženje, izmenjavo, povezovanje in konstruktivni dialog, saj udeleženci izobraževanja tri dni bivajo skupaj (tudi prenočujejo v kulturni ustanovi), kar ob intenzivnem kulturnem programu ustvarja prostor za drugačno spoznavanje umetnosti in kulture.

Celotno izobraževanje v Ljubljani, vključno s kulturnim programom in namestitvijo, je za vas brezplačno. 

Prijave zbiramo do 23. septembra 2019 oziroma do zapolnitve prostih mest na naslov organizacija@lgl.si.Lep pozdrav,


Špela Juntes

Koordinatorka programa
Lutkovno gledališče Ljubljana
Krekov trg 2, 1000 Ljubljana, Slovenija
T + 386 1 3000 976, F + 386 1 3000 980
organizacija@lgl.si

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi