Razgledališče - Akvarij Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Vabilo

Vabimo vas k obisku našega programa Razgledališče +, ki je namenjen strokovnim delavcem v vzgoji in izobraževanju. Tokrat si bomo predpremierno ogledali vodno pustolovščino Akvarij, po predstavi pa bo sledil pogovor o predstavi. Dobimo se v sredo, 15. februarja 2016, ob 17.  uri,  v Kulturnici LGL, na Židovski stezi 1 v Ljubljani.

Prosimo, da svojo udeležbo potrdite Špeli Juntes na elektronski naslov organizacija@lgl.si. Ker je predstava v dvorani z majhnim številom sedežev, je število mest omejeno, zato vam do zapolnitve mest lahko zagotovimo eno vstopnico.

Miha Golob
Vodna pustolovščina
3+
 
Režiser: Miha Golob
Dramaturginja: Mojca Redjko
 
Igrata: Miha Arh in Gašper Malnar
 
Scenografka: Larisa Kazić
Avtor glasbe: Miha Golob
Oblikovalec svetlobe: Kristjan Vidner

Vodna pustolovščina v preprostem jeziku znanosti in predmetnega gledališča prikazuje zgodbo o Malem in Velikem, o potovanju, srečevanju in poslavljanju. Dogajanje poteka v steklenem tanku, podobnem akvariju, kjer predmeti oživijo med brbotajočimi mehurčki, pretakajo se skrivnostne tekočine in rojevajo zvoki življenja.

Elementi kombinirane otroške igre ustvarjajo nov svet iz praznine in dolgčasa. Igranje je raziskovanje in vaja za polno življenje. Je trdo otroško delo, ki krepi osredotočenost in razvija osebne veščine. Igrivo učenje, navdihnjeno v kopalni kadi in na poletni plaži kot prostorih otroške igre, začinjene s ščepcem kemijskega laboratorija, skuša najmlajšim gledalcem pojasniti, da večno prijateljstvo lahko živi v srcu, da so vezi nevidne in da je (za)misel najdragocenejše seme razvoja. Obenem pa jim želi približati znanost na ravni praktičnega poskusa, ki vzpostavlja slikovite prostore nenavadne naravoslovne pustolovščine z ekološko razsežnostjo.Lep pozdrav,


Petra Škofic

Odnosi z javnostmi
Lutkovno gledališče Ljubljana
Tel. 01 548 4543, 041 691 102

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Blagajna je odprta od ponedeljka do petka med 9. in 19. uro, ob sobotah med 9. in 13. uro ter uro pred predstavo. Za informacije je na voljo brezplačna telefonska številka 080 2004. Vstopnice lahko kupite tudi preko sistema mojekarte.si, na bencinskih servisih Petrola, OMV, poslovalnicah Kompasa ... Vsak obiskovalec mora imeti svojo vstopnico, tudi otroci ne glede na starost. Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi