Skozi tisočere zgodbe Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Skozi tisočere zgodbe

V ponedeljek, 15. oktobra ob 17. uri, vabljeni v knjigarno na pravljice iz Modrih ptičjih misli, ki jih bo pripovedovala avtorica Alenka Spacal. Slikanica je pravkar izšla pri založbi Bajalka in prinaša devet duhovitih ptičjih zgodb. Nekatere male modre pernate junakinje se učijo brati, druge se spopadajo z domačimi nalogami ali umivanjem, nekatere pa sanjarijo o kravatastih igračah, maminem poljubčku ali počitnicah. Vabljeni! Vstop je prost.

Še nekaj prostih mest na delavnicah

Gledališka šola pod vodstvom Alenke Marinič in Ane Duše je namenjena otrokom od 6. do 10. leta, poteka pa vsak ponedeljek, od 17. do 18. ure. Šola se je začela prejšnji ponedeljek, imamo pa prosti še dve mesti. Otroci skozi različne faze spoznavajo procese pri nastajanju predstave in različne gledališke poklice. Obiskujejo predstave iz rednega programa LGL in Lutkovni muzej, urijo svoje telo in glas, se učijo igralskih veščin, improvizirajo ter na koncu ustvarijo čisto pravo predstavo. Otroka v celoletno šolo lahko vpišete še v ponedeljek, 15. oktobra 2018. Cena: 192 evrov letno v dveh obrokoh.

Glasbene delavnice Zvezdane Novakovič Glasba in igra so ob četrtkih, od 10. do 11. ure. Namenjene so mamicam z dojenčki in malčki do 2. leta, temelijo pa na Dalcozovi, Orfovi in Kodayevi metodi. Te metode imajo pred seboj en cilj: naučiti otroka, da ni samo poslušalec, temveč tudi ustvarjalec in izvajalec glasbe. V glasbeni uri vas Zvezdana ob prihodu pričaka z zvoki harfe in drugih instrumentov. Skozi mnoge glasbene igre z otrokom veliko poslušate in se odzivate, imitirate in se naučite več skladb. Ponavljali boste glasbene in ritmične fraze, ter jih prenesli na različne instrumente, peli pesmi in ob pripovedovanju z lutkami potovali skozi različne glasbene zgodbe. Vpišete se lahko še do četrtka 18. oktobra. Cena: 24 evrov na mesec. 


  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Knjigarna LGL je odprta od ponedeljka do petka med 9. in 19. uro, ob sobotah med 9. in 13. uro ter uro pred predstavo. Za informacije je na voljo brezplačna telefonska številka 080 2004. V prostorih knjigarne je tudi blagajna, kjer lahko kupite vstopnice za predstave. Če ne želite več prejemati naših vabil, sledite odjavi