Vabilo: Festivalska uspešnica Tihožitje spet na naših odrih Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Vabilo: Festivalska uspešnica Tihožitje spet na naših odrih

Tin Grabnar in Tjaša Bertoncelj

TIHOŽITJE (15+)

Po uspešni festivalski turneji, na kateri se je med drugimi ustavila tudi na ključnem berlinskem festivalu Theater der Dinge in portugalskem festivalu FIM, se na naše odre vrača prelomna uprizoritev Tihožitje, ki preizprašuje meje lutkovnega in splošno gledališkega. Vabljeni v četrtek, 2. februarja 2023, ob 19:00 na Oder pod zvezdami.

Uprizoritev pa bo v rekontekstualizirani obliki zaživela tudi 7. februarja na Proslavi ob slovenskem kulturnem prazniku s podelitvijo Prešernovih nagrad in nagrad Prešernovega sklada v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. 

Tihožitje razmislek o človekovemu vplivu na naravo popelje v novo skrajnost. Na oder namesto lutke postavi njeno nasprotje: nekoč žive, danes nagačene kunce. Prek poigravanja z razmerjem živo-neživo Grabnar z ustvarjalno ekipo zasnuje skupek hiperrealističnih slik, v katerih se režija spretno izmika in prostor nudi animacijskemu korpusu treh izkušenih animatorjev, Asje Kahrimanović Babnik, Iztoka Lužarja in Zale Ane Štiglic, ki so bili za svoje kreacije v tej predstavi ovenčani z nagrado za igro in animacijo na 11. Bienalu lutkovnih ustvarjalcev Slovenije.

 Za novinarske akreditacije pišite na pr@lgl.si.

Neža Sluga

Odnosi z javnostmi
Lutkovno gledališče Ljubljana
Tel. 041 209 918

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Naše ustvarjanje podpirajo: Mestna občina Ljubljana, Ministrstvo za kulturoTelekom SlovenijeZavarovalnica Triglav. Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi