Vabilo k predpremiernemu ogledu dramske predstave Male kraljice Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Vabimo vas k obisku našega programa Razgledališče +, ki je namenjen strokovnim delavcem v vzgoji in izobraževanju. Tokrat si bomo predpremierno ogledali dramsko predstavo Male kraljice, po predstavi pa bo sledil pogovor o predstavi. Dobimo se v sredo, 15. marca 2017, ob 19. uri, na Odru pod zvezdami LGL. Predstava je primerna za starejše od 14 let.

Za vas smo rezervirali dve brezplačni vstopnici, prosimo pa vas, da svojo udeležbo potrdite Špeli Juntes na elektronski naslov organizacija@lgl.si ali po telefonu 01 3000 976. 

Predvideni ponovitvi za organizirane skupine: 20. in 21. marec 2017, ob 9.30 uri.


Eva Mahkovic
Režiser: Jaša Koceli
Dramaturginja: Eva Mahkovic
Scenograf: Darjan Mihajlović Cerar
Kostumografka: Branka Pavlič
Avtor glasbe: Miha Petric
Koreografinja: Tajda Podobnik
Lektorica: Irena Androjna Mencinger
Fotografinja: Mankica Kranjec
Oblikovanje mask in pokrival: Ana Lazovski
Oblikovalec svetlobe: Kristjan Vidner

Igrajo: Lena Hribar k. g., Eva Jesenovec k. g., Lea Cok (AGRFT), Rok Kunaver, Aja Kobe, Nina Ivanič, Nika Sraka

Cecilija je pesnica, ima roza lase in svobodne nazore in je noseča. Wendy je grda, ima slabo kožo, slabe lase, slabo telo, še kar slabe obleke in slabe ocene. Regina je kraljica: najlepša, najuspešnejša, najbolj ambiciozna in najpametnejša med tremi, ima dolge lase, mami ji je v outletu Barberino kupila Prada hlače. Regina, Cecilija in Wendy so bile rojene v poznih devetdesetih, odraščale pa so po letu 2000. Že od šestega leta imajo skvod Nicki. Skvod ima načrt. Regina ima starejšo sestro Almo, Cecilija starejšo sestro Taro, obe sta stari okrog trideset; zanju predstavljata odraslost, morebitno prihodnost, skratka realnost. Tara ima otroke. Alma rada misli, da ima kariero. Včasih sta pripadali zdaj razpadlemu dekliškem gangu One More Time.

Skvod Nicki je svet, v katerem je prihodnost samo na pol cepljena na realno, cilji so visoki, ideali otročje čisti, porazi nemogoči, kompromisov pa sploh ni. Starejši sestri – kot reakcija na brezkompromisnost Nicki punc – pomenita deziluzijo. Da se poglobi časovna premica o generacijah sodobnih malih kraljic in njihovem odraščanju, izgubljanju stika z mladostnimi jazi, napredovanju v času, sta kot zoom in zoom out prisotni mlajša in starejša različica tega, kar bi vsaka od kraljic lahko kdaj bila. Za projekt je ključna množica referenc iz sodobne vizualne umetnosti, socialnih omrežij in popkulture, kot primarni nebesedni/performativni izraz pa bo uporabljen tudi gib.Lep pozdrav,


Petra Škofic

Odnosi z javnostmi
Lutkovno gledališče Ljubljana

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi