Vabilo k predpremiernemu ogledu predstave Nekje drugje Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Vabimo vas k obisku našega programa Razgledališče+, ki je namenjen strokovnim delavcem v vzgoji in izobraževanju. Tokrat si bomo predpremierno ogledali predstavo Nekje drugje, po predstavi pa bo sledil pogovor o predstavi. Dobimo se v torek, 9. maja 2017, ob 18. uri, v Tunelu LGL. Predstava je primerna za starejše od 7 let.

Za vas smo rezervirali dve brezplačni vstopnici, prosimo pa vas, da svojo udeležbo potrdite Špeli Juntes na elektronski naslov organizacija@lgl.si ali po telefonu 01 3000 976. Število sedežev je omejeno. Zaradi nizkih temperatur v tunelu - okoli 13 stopinj - priporočamo topla oblačila.

Zala Dobovšek, Nina Šorak, Tin Grabnar, Asja Kahrimanović Babnik
Nekje drugje
Animirana pripoved s kredno risbo, 7+

Režiser: Tin Grabnar
Igra: Asja Kahrimanović Babnik

Nekje drugje je predstava, ki odpira temo, o kateri težko spregovorimo. Govori o deklici, ki se znajde v osrčju vojne. Skozi njene oči spremljamo spreminjajoče se mesto, polno grozot, nasilja, strahu, a tudi – upanja. Mesto preletavajo grozeča letala, ulice so izpraznjene, hrane na policah v trgovini ni več. Šola je zaprta. In vsake toliko se čisto blizu zaslišijo streli. Njeno okolje se je postopoma spremenilo. Postalo je nevzdržno. Deklica želi oditi v deželo, kjer bi ji lahko bilo lepše. Oditi želi nekam drugam, daleč stran od vojnih grozot. »Zjutraj sem se zbudila, si kot po navadi umila zobe, pojedla zajtrk in odšla v šolo. Vse je bilo kot običajno. In še včeraj sem se na dvorišču igrala s prijateljicami. Zdaj je vse drugače. Na dvorišče ne smem več. Prenevarno je. In ko se zasliši grmenje, moram z mami steči v klet. Tudi svojih prijateljev ne vidim več. In šole je konec. Zaprli so jo

Nekje drugje je pretresljiva zgodba o nesmiselnosti vojnih grozodejstev. Kakšen je svet vojnih grozot, če ga gledamo skozi otroške oči? Šele v tej perspektivi lahko do konca dojamemo nesmiselnost vojne. Ker je takšna tema kočljiva in boleča, velikokrat ostane zamolčana. Vendar je o njej nujno spregovoriti prav najmlajšim. Lep pozdrav,


Petra Škofic

Odnosi z javnostmi
Lutkovno gledališče Ljubljana

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi