Vabilo k predpremiernemu ogledu predstave Sončnica na Luni Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Spoštovani,

vabimo vas k obisku našega programa Razgledališče+, ki je namenjen strokovnim delavcem v vzgoji in izobraževanju. Tokrat si bomo predpremierno ogledali predstavo za otroke od 5. leta dalje (vrtci in prva triada) Sončnica na Luni, po predstavi pa bo sledil pogovor o predstavi. Pogovor bo vodila Ajda Rooss, kot gostje pa se ji bodo pridružili režiser Mare Bulc, dramaturg in eden izmed avtorjev vključenih pesmi Nebojša Pop-Tasić ter Irena Matko Lukan, urednica antologije poezije za otroke Sončnica na rami (Mladinska knjiga, 2017).

Dobimo se v torek, 6. februarja, ob 18. uri, na Odru pod zvezdami LGL. Prosimo vas, da svojo udeležbo potrdite Špeli Juntes na elektronski naslov organizacija@lgl.si ali po telefonu 01 3000 976. 

O pogovoru in gostih

Predstava Sončnica na Luni se poezije ne loteva na racionalen način: namesto da bi o njej mislila, jo posluša, opazuje in tipa. Vodi nas v svet sinestezij, kjer vsaka nova črka odpre novo vesolje pomenov. Režiser predstave Mare Bulc se je v zadnjih letih uveljavil kot eden najbolj zanimivih gledaliških režiserjev za otroke in mladino: s stalno ekipo sodelavcev se predstav loteva skozi eksperimetalno preizpraševanje ustaljenih gledaliških oblik in žanrov za mlado publiko, a vedno z jasno mislijo in stališčem. V tokratnem Razgledališču+ bo eden izmed treh gostov - v pogovoru o nastanku predstave Sončnica na Luni in sodobnih herojih poezije za otroke bosta sogovornika še Nebojša Pop-Tasić, dramatik, dramaturg in pesnik, ki pogosto deluje v avtorskem dvojcu z Bulcem, ter Irena Matko Lukan, dolgoletna urednica s podočja mladinske literature pri Mladinski knjigi.Lep pozdrav,


Petra Škofic

Odnosi z javnostmi
Lutkovno gledališče Ljubljana

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi