Vabilo mentorjem srednješolskih skupin: festivalska uspešnica Tihožitje se vrača na matični Oder po zvezdami LGL Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Vabilo mentorjem srednješolskih skupin: festivalska uspešnica Tihožitje se vrača na matični Oder po zvezdami LGL

Spoštovane mentorice in mentorji srednješolskih skupin,

v četrtek, 2. 2. 2023, ob 19.00 vas vljudno vabimo na brezplačni predogled naše predstave za starejše od 15 let Tihožitje.   

Prelomna uprizoritev Tihožitje režiserja Tina Grabnarja, ki preizprašuje meje lutkovnega in splošno gledališkega, se po uspešni festivalski turneji, na kateri se je med drugimi ustavila tudi na ključnem berlinskem festivalu Theater der Dinge in portugalskem festivalu FIM, spet vrača na naš oder. V rekontekstualizirani obliki pa bo zaživela tudi 7. februarja na Proslavi ob slovenskem kulturnem prazniku s podelitvijo Prešernovih nagrad in nagrad Prešernovega sklada v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. 

Tihožitje razmislek o človekovemu vplivu na naravo popelje v novo skrajnost. Na oder namesto lutke postavi njeno nasprotje: nekoč žive, danes nagačene kunce. Prek poigravanja z razmerjem živo-neživo Grabnar z ustvarjalno ekipo zasnuje skupek hiperrealističnih slik, v katerih se režija spretno izmika in prostor nudi animacijskemu korpusu treh izkušenih animatorjev, Asje Kahrimanović Babnik, Iztoka Lužarja in Zale Ane Štiglic, ki so bili za svoje kreacije v tej predstavi ovenčani z nagrado za igro in animacijo na 11. Bienalu lutkovnih ustvarjalcev Slovenije.

Predogled predstave je za mentorje brezplačen. Število mest je omejeno, zato vas prosimo, da vaše vstopnice predhodno rezervirate na organizacija@lgl.siLep pozdrav,

Špela Juntes

Organizatorka
01 300 09 76
organizacija@lgl.si

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Naše ustvarjanje podpirajo: ustanoviteljica javnega zavoda Mestna občina Ljubljana, sofinancer Ministrstvo za kulturo, pokrovitelja Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav. Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi