Vabilo na predpremierni ogled predstave Pravica biti človek Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Spoštovani,

vabimo vas k obisku našega programa Razgledališče+, ki je namenjen strokovnim delavcem v vzgoji in izobraževanju. Tokrat si bomo predpremierno ogledali predstavo za mlade od 14. leta dalje Pravica biti človek. Sledil bo pogovor o predstavi, ki ga bo vodila umetniška vodja LGL Ajda Rooss.

V predstavi Pravica biti človek, ki je več kot pol leta nastajala v okviru Gledališkega laboratorija LGL, sodeluje 19 mladostnikov med 12. in 17. letom. Izhodiščna ideja je bila raziskovati odnos mladih do splošno priznanih človekovih pravic; med procesom je »splošnost« vedno bolj bledela in se umikala individualnim zgodbam nastopajočih. Predstava je tako intimna podoba generacije, ki po eni strani odrašča v dobro varovanih družinskih okoljih, po drugi pa vstopa v svet kaosa in popolnoma novih negotovosti, s katerimi je bilo prejšnjim generacijam prizaneseno. Poglablja se v njihovo razumevanje dovoljenega in sprejemljivega, družbene in osebne odgovornosti ter medosebnih odnosov. 

Dobimo se v torek, 16. aprila 2019, ob 17. uri, na Šentjakobskem odru LGL. Prosimo vas, da svojo udeležbo potrdite z odgovorom na to sporočilo oz. na e-naslov organizacija@lgl.si.
Lep pozdrav,


Špela Juntes

Koordinatorka programa
Lutkovno gledališče Ljubljana
Krekov trg 2, 1000 Ljubljana, Slovenija
T + 386 1 3000 976, F + 386 1 3000 980
organizacija@lgl.si

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi