Vabilo na premiero predstave Moby Dick Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Vabilo na premiero predstave Moby Dick

Spoštovani,

vljudno vas vabimo na premiero uprizoritve Moby Dick, ki je nastala v koprodukciji francoske gledališke skupine Plexus Polaire z dvajsetimi evropskimi producenti, med katerimi je tudi Lutkovno gledališče Ljubljana. Del mednarodne igralske zasedbe sta slovenska igralca Maja Kunšič in Primož Ekart. Predstava bo v angleškem in slovenskem jeziku z nadnapisi.

Premiera bo v sredo, 3. novembra 2021, ob 19. uri, v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. 

Moby Dick je lutkovno glasbeni spektakel mednarodno uveljavljene norveške režiserke Yngvild Aspeli, ki jo je navdahnila brezčasna klasika ameriškega pisatelja Hermana Melvillea iz leta 1851. Vnemirljiva zgodba o lovu na velikanskega belega kita je eno največjih del svetovne literature. Je zgodba o mornarju, ki vodi vojno proti bitju, tako velikemu, nevarnemu in neznanemu, kot je morje samo. 

Po motivih romana Hermana Melvilla
MOBY DICK
Lutkovno glasbeni spektakel za odrasle in mlade od 12. leta dalje

Režiserka Yngvild Aspeli, asistent režije Pierre Tual, dramaturginja Pauline Thimonnier, glasba Guro Skumsnes Moe, Ane Marthe Sørlien Holen, Håvard Skaset, izdelava lutk Polina Borisova, Yngvild Aspeli, Manon Dublanc, Sébastien Puech, Elise Nicod, scenograf Elisabeth Holager Lund, luč Xavier Lescat Vincent Loubière, video David Lejard-Ruffet, kostumi Benjamin Moreau.

Igralke in igralci Sarah Lascar, Daniel Collados, Alice Chéné, Viktor Lukawski,  Andreu Martinez Costa, Maja Kunšič in Primož Ekart.

Prosimo, da svojo udeležbo potrdite z odgovorom na to sporočilo in da pred pričetkom predstave hostesni službi v Cankarjevem domu pokažete potrdilo o izpolnjevanju pogoja PCT. 


Uroš Korenčan, direktor         
Ajda Rooss, umetniška vodja  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Naše ustvarjanje podpirajo: ustanoviteljica javnega zavoda Mestna občina Ljubljana, sofinancer Ministrstvo za kulturo, sponzorja Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav. Če ne želite več prejemati naših informacij, sledite odjavi