Vabilo na premiero predstave Poletna knjiga Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Spoštovani,

v Kulturnici LGL, na Židovski stezi, bomo v četrtek, 21. junija 2018, ob 19. uri gostili premiero avtorskega projekta Barbare Stupica Poletna knjiga. 

Predstava za dve igralki in lutke po istoimenskem romanu pisateljice Tove Jansson v dramatizaciji in režiji sicer likove umetnice Barbare Stupica se posveča odnosom med ljudmi, ki si popolnoma zaupajo. Igralki na odru se ne ukvarjata z vzroki ali posledicami bivanja, oni enostavno sta. Medsebojna ljubezen ni nekaj samoumevnega, tolažba ni zlagana. Oba lika sta začrtana skandinavsko minimalistično. V predstavi ima posebno mesto čist in spoštljiv odnos do Narave, matere, učiteljice in zdravilke.

Babica in njena vnučka Sofija preživljata poletje na malem otoku. Sofiji je umrla mama in babica ji pomaga prebrodit žalostno obdobje. V času dolgih lenobnih počitnic se pogovarjata o marsičem, tudi o zapletenih filozofskih vprašanjih.

"Kadar piha jugozahodnik se zdi, da si dnevi sledijo brez sprememb ali kakega dogajanja. Mirni šelest vetra je dan in noč enak. Vsakdo po svoje pohaja po otoku - po svojih opravkih, ki so tako osebni, da se o njih ne pogovarjamo, ker ni potrebe, da bi jih kdo občudoval ali se z njimi strinjal. To so pač zmeraj enaka dolga poletja."

Dramatizacija romana, režija, scenografija in kostumografija: Barbara Stupica
Likovna podoba lutk in lutkovna tehnologija: Barbara Bulatović in Barbara Stupica
Avtorska glasba: Jacqueline Louise Marshall alias Peppercorn Queen
Lektorica: Mateja Dermel
Fotografije: Manja Zore

Igrajo: Olga Kacjan, Liza Marija Grašič in Barbara Bulatović

Produkcija Barbara Stupica, koprodukcija Lutkovno gledališče Ljubljana. Projekt sofinancira Mestna občina Ljubljana - oddelek za kulturo. Produkcija je nastala s posebnim dovoljenjem Agency North Ltd in Moomin Characters Ltd. Primerno za otroke od 4. leta dalje in odrasle. 

Vljudno vas vabimo, da si uprizoritev ogledate. Vabilo velja za dve osebi in ni prenosljivo. Prosimo vas, da svojo navzočnost potrdite z odgovorom na to sporočilo ali po tel. 01 548 45 43, 041 691 102.


Uroš Korenčan,
direktor


  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Med predstavo ni dovoljeno fotografirati in uporabljati mobilnih telefonov. Da bi vsi obiskovalci lahko nemoteno spremljali predstavo, vas prosimo, da ne zamujate. Če si predstave ne morete ogledati, nas o tem obvestite pred pričetkom predstave.