Vabilo na premiero predstave Rumena luna Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Lutkovno gledališče Ljubljana sezono 2020/2021 odpira z uprizoritvijo Rumena luna, balada o Lejli in Leeju, ki je nastala na podlagi besedila angleškega dramatika Davida Greiga. Besedilo je prevedla Tina Mahkota, predstavo pa je režiral Primož Ekart. Rumena luna, balada o Lejli in Leeju je ljubezenska zgodba. Je zgodba o dveh najstnikih, ki se najdeta v trenutku, ko se enemu izmed njiju življenje usodno obrne na glavo. 

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na predpremieri v sredo, 23. septembra, ob 19. uri ali na premieri v četrtek, 24. septembra, ob 19. uri, v Plesnem in gledališkem centru (Kardeljeva ploščad 28a, vhod z Dimičeve) Srednje vzgojiteljske šole, gimnazije in umetniške gimnazija Ljubljana, ki je tudi koproducent predstave. Predstava je nastala v sodelovanju z Vzgojnim zavodom Planina in je del evropskega projekta ConnectUp. 

David Greig
RUMENA LUNA
Balada o Leili  in Leeju
Dramska predstava, 14+

Gledališki laboratorij LGL v sodelovanju z Vzgojnim zavodom Planina
Koprodukcija LGL in Srednje vzgojiteljske šole, gimnazije in umetniške gimnazije Ljubljana

Režiser Primož Ekart, prevajalka Tina Mahkota, dramaturginja in pedagoginja Ana Duša,  scenograf Damir Leventić, kostumografka Vasilija Fišer, avtorji glasbe Koala Voice, glasbena oblikovalka Darja Hlavka Godina, koreografka Rosana Hribar, oblikovalec svetlobe Andrej Hajdinjak, lektorica Maja Cerar.

Igrajo Rok Kunaver, Jan Bučar, Alenka Tetičkovič, Neža Dvorščak k. g./Ronja Matijevec Jerman k. g., Tibor Anželj k. g./Maks Mihajlović k. g.

❗️ V gledališču smo zagotovili vse potrebne ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje. V dvorani je obvezno nošenje maske ali druge zaščite za usta in nos. V dvorano vstopajte posamično, upoštevajte priporočeno distanco, razkužite si roke in upoštevajte navodila hostesne službe. Število sedežev je omejeno. Prosimo, da svojo udeležbo potrdite z odgovorom na to sporočilo najkasneje do ponedeljka, 21. septembra 2020. Prosimo, da pri potrditvi navedete, ali si želite ogledati premiero ali predpremiero.


Uroš Korenčan, direktor         
Ajda Rooss, umetniška vodja  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Naše ustvarjanje podpirajo: ustanoviteljica javnega zavoda Mestna občina Ljubljana, sofinancer Ministrstvo za kulturo, sponzorja Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav. Če ne želite več prejemati naših informacij, sledite odjavi