Vabilo na premiero predstave Sončnica na Luni Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Spoštovani,

vljudno vas vabimo na premiero ugledališčene poezije za otroke od 5. leta dalje Sončnica na Luni, ki bo v četrtek, 8. februarja 2018, ob 16. uri, v Kinu Šiška v Ljubljani.

Sončnica na Luni
Ugledališčena poezija iz antologije Sončnica na rami

Režija Marko Bulc-Mare, dramaturgija Nebojša Pop – Tasić, scenografija Damir Leventić, kostumografija Sanja Grcić, glasba Damir Avdić, koreografija Sebastjan Starič, oblikovaje svetlobe Andrej Hajdinjak, lektoriranje Irena Androjna Mencinger, asistent kostumografije Matic Hrovat.

Igrajo Voranc Boh, Jan Bučar, Ana Hribar, Nina Ivanič, Rok Kunaver, Jernej Kuntner, Alenka Tetičkovič in Zala Ana Štiglic.

Predstava Sončnica na Luni ugledališčuje šestnajst pesmi za otroke iz antologije Sončnica na rami (Mladinska knjiga Založba, 2017) in eno, ki je bila napisana na novo. Poezije se ne loteva na racionalen način: namesto da bi o njej razmišljala, jo posluša, opazuje in tipa. Vodi nas v svet sinestezij, kjer vsaka nova črka odpre novo vesolje pomenov. V predstavi so uporabljene pesmi avtorjev Milana Dekleve, Boruta Gombača, Nika Grafenauerja, Barbare Gregorič Gorenc, Miklavža Komelja, Miroslava Košute, Ferija Lainščka, Svetlane Makarovič, Vinka Möderndorferja, Borisa A. Novaka, Nebojše Pop-Tasića, Lile Prap, Andreja Rozmana - Roze, Jožeta Snoja, Petra Svetine, Bine Štampe Žmavc in Saše Vegri. Premiera bo v okviru zaključka 10. ljubljanskega festivala kulturno-umetnostne vzgoje Bobri. Koproducent predstave je Kino Šiška.

Vabilo velja za dve osebi in ni prenosljivo. Prosimo vas, da svojo prisotnost potrdite po tel. 01 548 45 43 ali z odgovorom na to sporočilo. Rezervirane vstopnice boste dvignili na blagajni LGL do torka, 6. februarja 2018.

Uroš Korenčan, direktor         
Ajda Rooss, umetniški vodja

Naše ustvarjanje podpirajo: ustanoviteljica javnega zavoda Mestna občina Ljubljana, sofinancer Ministrstvo za kulturo, sponzorja Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav


  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Med predstavo ni dovoljeno fotografirati in uporabljati mobilnih telefonov. Da bi vsi obiskovalci lahko nemoteno spremljali predstavo, vas prosimo, da ne zamujate in da s klepetom in prigrizki počakate do konca predstave. Če si predstave ne morete ogledati, nas o tem obvestite pred pričetkom predstave. Če ne želite več prejemati naših vabil, sledite odjavi