Vabilo na premiero predstave Sovica Oka Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Spoštovani,

Ob 70. obletnici Lutkovnega gledališča Ljubljana, ki jo praznujemo letos, se še z večjim žarom in nostalgijo spominjamo predstav, ki so bile prve, ki so bile najuspešnejše, najlepše, najbolj igrane in najbolj nepozabne. Takšna je zagotovo tudi Sovica Oka, ki s svojo patino časa ne izgublja svojega čara in se zapisuje med eno najpomembnejših historičnih predstav Lutkovnega gledališča Ljubljana.

Ob prehodu v jubilejno sezono se Sovica Oka vrača na lutkovni oder, tokrat v novi režijski postavitvi Braneta Vižintin ter likovni podobi ilustratorke Suzi Bricelj. Vljudno vas vabimo na premiero, ki bo v četrtek, 17. maja 2018, ob 18. uri, na Velikem odru LGL.

Svetlana Makarovič
Sovica Oka
Marionetna predstava za otroke od 3. leta dalje

Režiser Brane Vižintin
Avtorica likovne podobe Suzi Bricelj
Dramaturginja Nuša Kalanj
Scenograf Damir Leventić
Avtorja glasbe Svetlana Makarovič, Jože Šalej
Lektorica Metka Damjan
Lutkovni tehnolog Mitja Ritmanič
Oblikovalec svetlobe Igor Remeta

Igrajo Polonca Kores, Lovro Finžgar, Matevž Müller, Boštjan Sever k. g. 

Vabilo velja za dve osebi in ni prenosljivo. Prosimo vas, da svojo navzočnost potrdite z odgovorom na to sporočilo ali po tel. 01 548 45 43, 041 691 102.


Uroš Korenčan
, direktor         
Ajda Rooss, umetniška vodja


Naše ustvarjanje podpirajo: ustanoviteljica javnega zavoda Mestna občina Ljubljana, sofinancer Ministrstvo za kulturo, sponzorja Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav. Pokrovitelj uprizoritve je Petrol.


  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Med predstavo ni dovoljeno fotografirati in uporabljati mobilnih telefonov. Da bi vsi obiskovalci lahko nemoteno spremljali predstavo, vas prosimo, da ne zamujate in da s klepetom in prigrizki počakate do konca predstave. Če si predstave ne morete ogledati, nas o tem obvestite pred pričetkom predstave.