Vabilo na vajo REKVIEM ZA PRIHODNOST Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Spoštovani,

vljudno vabljeni na odprto vajo hibridnega performansa Rekviem za prihodnost, avtorice Maje Smrekar, uveljavljene intermedijske umetnice, ki že vrsto let ustvarja na križišču znanosti, tehnologije in umetnosti. Performans je del projekta BiTeater, nastal pa je v koprodukciji z Zavodom Aksioma in v partnerstvu s festivalom Mesto žensk. 

Rekviem za prihodnost je hibridni performans, v katerem lutko nadomestijo živali in droni. Konceptualno izhaja iz postantropocentristične dekonstrukcije dualizma kartezijanskega pogleda na živalski stroj. Descartes razume žival kot nabor generiranih zvokov, ki izhajajo iz kompleksnega mehanizma tekočin, mišic in kosti. Brez duše. Kaj je potemtakem stroj kot umetna inteligenca in kako interpretirati dialog med živalsko in umetno inteligenco? Antropoceni stroj Rekviema za prihodnost se v prisotnosti glasu in kontrapunktu pulzirajočih intervalov sklene v paradoksalni krog človekovega obstoja v brezmejnosti vesolja.

Vaje bodo v ponedeljek in torek, 10. in 11. oktobra 2016, ob 20.30 uri ter v sredo, 12. oktobra 2016, ob 18. uri, na Odru pod zvezdami LGL. Prosimo vas, da svojo prisotnost in željeni termin sporočite na elektronski naslov pr@lgl.si do 7. oktobra 2016. Brezplačne vstopnice boste dvignili na blagajni LGL. Performans, v katerem sodelujejo tudi psi, je primeren za mladino (16 +) in odrasle.


REKVIEM ZA PRIHODNOST

Avtorica: Maja Smrekar

Trenerka psov: Mia Zahariaš
Vodnici psov: Mia Zahariaš, Tina Šolar
Psi: Atiya Maiarain Express O Magic of Michéles Garden; Nuria del Somni Catala in Tails of Magic Fang

Tehnologija dronov: Alen in Mia Balja
Upravljanje dronov: Alen Balja, Blaž Kovačič, Urša Purkart

Igra: Alenka Marinič

Avtor glasbe: Luka Prinčič
Oblikovalec svetlobe: Miloš Vujković 
Scenograf: Andrej Strehovec


Lep pozdrav,


Petra Škofic

Odnosi z javnostmi
Lutkovno gledališče Ljubljana
Tel. 01 548 4543, 041 691 102

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Blagajna in knjigarna Zvezdica Zaspanka je odprta od ponedeljka do petka med 9. in 19. uro, ob sobotah med 9. in 13. uro ter uro pred predstavo. Za informacije je na voljo brezplačna telefonska številka 080 2004. Vsak obiskovalec mora imeti svojo vstopnico, tudi otroci ne glede na starost. Če se predstave ne morete udeležiti, lahko vstopnico vrnete na blagajno do začetka predstave. Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi