Vabilo #odprti Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Vabilo na novinarsko konferenco ob začetku kampanje Mi smo #odprti za kulturo

Spoštovane predstavnice in predstavniki medijev,

producentke in producenti v kulturi iz nevladnih organizacij, ljubiteljske kulture, javnih zavodov, festivalov in strokovnih združenj iz vse Slovenije se združujemo v kampanjo Mi smo #odprti za kulturo. Z njo želimo preko niza dogodkov in komunikacijskih akcij poudariti pomen kulture in umetnosti v življenjih ljudi ter izboljšati njeno prepoznavnost in podobo v javnosti.

Zato vas vabimo na novinarsko konferenco, na kateri vam bomo podrobneje predstavili kampanjo ter njen prvi del #odprtioder.

Novinarska konferenca bo potekala v ponedeljek, 29. junija 2020, ob 11:00, na #odprtemodru na Muzejski ploščadi Metelkova v Ljubljani.

Gostje:

-        mag. Mateja Demšič, vodja oddelka za kulturo Mestne občine Ljubljana
-        Uroš Korenčan, direktor Lutkovnega gledališča Ljubljana
-        Tibor Mihelič Syed, direktor Slovenskega mladinskega gledališča
-        Matevž Čelik Vidmar, direktor Muzeja za arhitekturo in oblikovanje
-        Barbara Ravnik, direktorica Narodnega muzeja Slovenije
-        dr. Tanja Roženbergar, direktorica Slovenskega etnografskega muzeja
-        Igor Prassel, urednik filmskega programa Slovenske kinoteke
-        Inga Remeta, predsednica Društva Asociacija
-        Tomaž Simetinger, Zveza kulturnih društev Slovenije

Moderatorka: Tjaša Pureber, Gledališče Glej

#odprtioder bo na Letnem kinu Slovenske kinoteke na Muzejski ploščadi v Ljubljani med 1. julijem in 31. avgustom postregel z blizu stotimi brezplačnimi prireditvami, od kina, gledališča, glasbe do  pogovorov, delavnic za otroke in literaturo. Na njem se bodo zvrstili vrhunski ustvarjalci in ustvarjalke različnih producentov ter številni festivali. Z #odprtimodrom želimo vrhunsko umetnost približati ljudem, hkrati pa jih ponovno pritegniti k obiskovanju kulturnih prireditev po izbruhu koronavirusa. Program bo potekal vsak teden med četrtkom in nedeljo. Ob tem času bodo vsi muzeji na ploščadi podaljšali svoj obratovalni čas ter se programu pridružili s številnimi dejavnostmi v svojih prostorih. Pod enako oznako bodo odri na prostem potekali tudi v drugih mestih po Sloveniji.

Kampanjo pripravljamo v podpori in partnerstvu z Ministrstvom za kulturo, Mestno občino Ljubljana ter Centrom za kreativnost.

Nosilci kampanje so Slovenska kinoteka, Lutkovno gledališče Ljubljana, Slovensko mladinsko gledališče, Gledališče Glej, Zavod Bunker, Društvo Asociacija in Zveza kulturnih društev Slovenije.

Vljudno vabljeni.

Več informacij:
Tjaša Pureber / vodja odnosov z javnostmi v Gledališču Glej
tjasa@glej.si // 041 358 196  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr