Vabilo: premiera VIHAR Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Spoštovani,

vljudno vas vabimo na prvo premiero v sezoni 2016/17. V koprodukciji z Gledališčem Koper bomo v petek, 16. septembra 2016, ob 19. uri, na Šentjakobskem odru uprizorili delo Williama Shakespeara Vihar. Gre za zadnje in najkrajše Shakespearovo dramsko besedilo in zagotovo eno njegovih najbolj poetičnih, saj združuje prvine tragedije, romantične komedije in pravljičnosti. Na oder obeh gledališč prihaja ob 400. obletnici Shakespearove smrti. V preprosti zgodbi, polni nenavadnih doživljajev in preobratov, v vsebinskem in tematskem pogledu tako bogati, da jo je možno interpretirati na različne načine, je Shakespeare poudaril motiv oblastiželjnosti in zla, predvsem pa sprave; nasprotniki morajo spoznati svoje napake, jih obžalovati in se odločiti za novo, drugačno življenje. 

William Shakespeare
Vihar
The Tempest (1611)

Prevajalec: Oton Župančič
Režiser: Jaka Ivanc
Scenografa: Jaka Ivanc, Milan Percan
Avtor glasbe: Davor Herceg
Kostumograf: Sebastian Nared
Oblikovalec svetlobe: Jaka Varmuž
 

Igrajo: Nataša Tič Ralijan, Lena Hribar, Brane Vižintin, Jure Kopušar, Ilija Ota, Gorazd Žilavec, Samo Jeranko (video)

Vabilo velja za dve osebi. Prosimo vas, da svojo prisotnost potrdite z odgovorom na to sporočilo. Predstava je primerna za starejše od 14 let oz. za odrasle gledalce. 


Ajda Rooss, umetniški vodja                                                              Uroš Korenčan, direktor

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Blagajna in knjigarna Zvezdica Zaspanka je odprta od ponedeljka do petka med 9. in 19. uro, ob sobotah med 9. in 13. uro ter uro pred predstavo. Za informacije je na voljo brezplačna telefonska številka 080 2004. Vsak obiskovalec mora imeti svojo vstopnico, tudi otroci ne glede na starost. Če se predstave ne morete udeležiti, lahko vstopnico vrnete na blagajno do začetka predstave. Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi